Garzan’dan çıkarlan cenazeler Kilyos mezarlığına gömülmüş

Bitlis’in Yukarı Ölek (Oleka Jor) kırsalında bulunan Garzan Mezarlığı’ndan 19 Aralık 2017 tarihinde 267 cenaze çıkarılarak, İstanbul Adli Tıp Kurumuna (ATK) götürülmüştü. 267 cenazeden sadece 5 tanesi ailelerine tarafından teslim alınarak istedikleri yere defin edilebilmişti.

11 cenazenin ise DNA eşleşmesi yapılıp aileleri tarafından alınacaktı. Ancak DNA eşleşmesi yapılan 11 cenaze dahil olmak üzere toplam 262 cenazenin Mart 2019’da Sarıyer’de bulunan Kilyos Kimsesizler Mezarlığına defin edildiği öğrenildi. Cenazelerden, ATK tarafından DNA numuneleri alındığı ve numaralandırıldığı belirtildi.

262 cenazeden 30 aile DNA eşleşmesi için başvuru yapmış ve bunlardan 11’i DNA’sı eşleşmişti. 11 aile cenazelerinin alınması bekleniyordu. Bu ailelerden 2’si cenazelerini İstanbul’dan 9’u ise Bitlis’ten teslim alacaktı. Bu cenazeler için Bitlis Savcılığı, İstanbul Savcılığına cenaze teslim alacaklar için yazı gönderdiği ifade edildi.

Bunla birlikte DNA’sı eşleşen aileler, cenazelerinin Kilyos Kimsesizler Mezarlığından alabilecekleri ve DNA başvurusunda bulunmayan ailelerin ise yine DNA eşleşmesi için başvuru yapabilecekleri belirtildi. DNA’ları eşleştiği takdirde aileler cenazelerini kimsesizler mezarlığından alabilecek. DNA eşleşmesi için herhangi bir başvuru yapılmadığı takdirde ise cenazelerin Kilyos Kimsesizler Mezarından kalacağı ifade edildi.

EN SON EKLENENLER