Kayapınar’da çalışanlar zılgıt ve sloganlarla belediyeye girdi

Gasp edilen Büyükşehir Belediyesi (DBB) Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı, Kayapınar Belediyesi Eşbaşkanı Keziban Yılmaz ve Bismil Belediyesi Eşbaşkanı Orhan Ayaz’ın siyasi soykırım operasyonları kapsamında evlerine sabah saatlerinde polislerce baskın gerçekleştirildi. Evlerinde yapılan aramaların ardından Selçuk, Orhan ve Keziban haklarında açılan bir soruşturma gerekçesiyle gözaltına alınarak, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Kayapınar, Kocaköy ve Bismil belediyelerinin önündeki polis ablukası sürerken Kayapınar Belediyesi önünde bekleyen çalışanlara HDP Amed milletvekilleri Dersim Dağ, Saliha Aydeniz ve Remziye Tosun’da gelerek destek verdi. Polis ablukasına tepki gösteren Aydeniz, “Halkın olan belediyeye el koyuyorsunuz. Yüz yıldır bu zulmü yapıyorsunuz ama değişen bir şey olmadı. Bizler daima burada kaldık ama sizler değiştiniz. Bizim bir yüz yıl daha da sabrımız var. Elbet yaptıklarınızla yüzleşeceksiniz” dedi.

Daha sonra belediye önünde bekleyen halk ve çalışanlar zılgıtlar ve “Baskılar bizi yıldıramaz”, “Direne direne kazanacağız” sloganları ile içeri girdi. 

Belediye binasında polisin araması sürerken, vekiller ve personellerde belediye içerisinde bekleyişlerine devam ediyor. 

 

EN SON EKLENENLER