Özerk Yönetim: Anayasa Komitesini tanımayacağız

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, 1 Kasım Dünya Kobanê Günü’ne ilişkin bugün açıklama yaptı.
Açıklamada şunlar kaydedildi:
“Özerk Yönetim olarak Kobanê Direnişi’ne destek veren 30’dan fazla ülkeye teşekkür eden sunuyoruz. Dünya Kobanê Günü, DAİŞ’in Kobanê’de yenilgiye uğratılması için verilen eşsiz direnişe destek günü olmuş ve DAİŞ işgali altında olan Suriye’nin diğer bölgelerinin çetelerden temizlenmesine ve zafere ulaşılmasına vesile olmuştur.
Faşist Erdoğan Kobanê Direnişi’nde de DAİŞ’e destek veriyordu. DAİŞ’i Kürt, Arap, Hristiyan, Çerkez, Çeçen ve Türkmenlere karşı kışkırtıyordu. Türk devleti DAİŞ ve El Nusra çetelerinin dünyaya yayılmasında ve sınırları üzerinden Suriye ve Irak’a dağılmasında büyük rol oynadı.
DAİŞ çeteleri aralarında çocuk ve kadınların da olduğu binlerce insanı vahşi bir şekilde katletti, pazarlarda köle olarak sattı.

‘DAİŞ’İ CANLANDIRMAK İSTİYOR’

Türk devleti Kürt, Arap ve Hıristiyanların birlikte, demokratik bir şekilde yaşadığı Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerine yönelik ‘güvenli bölge’ adı altında başlattığı saldırılarla DAİŞ çetelerini yeniden canlandırmak istemektedir.”

‘KOMİTEYE GÖRE HAREKET ETMEYECEĞİZ’

Açıklamada, Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Geir O. Pedersen’in  Suriye Anayasa Komitesi görüşmelerine ilişkin yaptığı açıklamaya dikkat çekilerek, şöyle denildi:
“Bu komitenin kurulmasıyla 5 milyon Suriyelinin ve Özerk Yönetim temsilcilerinin iradesi yok sayıldı. Anayasa Komitesine ve Cenevre’de yapılacak olan görüşmelere katılmamamız ciddi sorunlara yol açacaktır. Böyle bir durumda komiteye göre hareket etmeyeceğiz. Demokrasi, eşitlik ve onurlu bir yaşam talebi olan bütün dünya halklarına, Suriye halkına yönelik gerçekleştirilen katliamlara karşı durma çağrısında bulunuyoruz.

‘TÜM GÜCÜMÜZLE MÜCADELEYE HAZIRIZ’

Kuzey ve Doğu Suriye halklarının iradesi düşmanların planlarını boşa çıkartacaktır. Şehitlerin kanıyla elde edilen kazanımları korumaya ve ortak, özgür, onurlu bir yaşam için bütün gücümüzle mücadele etmeye hazırız.”

EN SON EKLENENLER