Açlık grevindeki Canım’ın eşi: Sesini duyurun!

Savcı Selim Mehmet Kiraz’ın öldürülmesi davasından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ve 27 yıl hapis cezasıyla cezalandırılan Avukat Murat Canım’ın yeniden ve adil yargılanma talebiyle Silivri Cezaevi’nde başlattığı süresiz açlık grevi 33’üncü gününde. Canım’ın ailesi ve avukatı Ercan Kanar, İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi’nde basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) İstanbul Eş Sözcüsü İlknur Alcan da katıldı.

AV. KANAR: ENGİZİSYON MAHKEMELERİ GİBİ!

Toplantıda ilk olarak söz alan Canım’ın avukatı Ercan Kanar, Canım’ın yargılanma sürecini engizisyon mahkemelerine benzeterek, şunları söyledi:
“İlk önce karar veriliyor sonrasında şeklen yargılama yapılıyor. Bu bir hukuk skandalıdır. Engizisyon mahkemelerinin tıpa tıp aynısıdır” dedi. Kanar, devletin intikam güdüsüyle bir yargılama yaptığına dikkati çekerek, “Tehdit ve zorla yalancı kişiler yaratılarak müvekkilim ceza aldı. Adil ve yeniden yargılanma için elimizden geleni yapacağız. Biz bu davayı AİHM’e uluslararası mahkemelere gerekirse Birleşmiş Milletler’e de taşıyacağız.
Müvekkil, adil ve yeniden yargılanma talebiyle, tehdit ve zorla yalancı kişiler yaratılarak insanların kişisizlikleştirilmesine karşı ve ailesinin bir yalan yüzünden hedef haline getirilmesine karşı süresiz açlık grevi yapıyor.”

EŞİ: EŞİMİN SESİNİ DUYURUN!

Murat Canım’ın eşi Figen Canım, “Eşim gözümün önünde eriyor. Ben çocuklarımla ayakta kalmaya çalışıyorum, mahallede bize terörist muamelesi yapılıyor” dedi. Eşinin adil yargılanma talebini yineleyen Figen Canım, “Eşim yalan ifadelerle tutuklandı. Vicdanlı insanlardan eşimin sesini duyurmasını istiyorum” diye konuştu.

 

EN SON EKLENENLER