Amerikalı üst düzey yetkili: Etnik temizlik yapılıyor

New York Times gazetesine göre üst düzey yetkili Roebuck, hazırladığı bir raporda Türkiye ve ittifakları tarafından Kürtlere karşı “etnik temizlikteki kararlı çabalarına” tepki gösterdi. Yetkili, yaşananların “ancak savaş suçları veya etnik temizlik olarak tanımlanabileceğini” kaydetti.

Raporda, “Bir gün, diplomatik tarih yazıldığında, burada neler yaşandığını ve neden yetkililerin bunu engellemek için daha fazlasını yapmadığını ya da en azından Türkiye nezdinde davranışından dolayı daha sert tepkide bulunmadığını kendimize soracağız” denildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü “bu iç yazışmaların doğru olup olmadığını” söylemeyi reddetti.

Sözcü Morgan Ortagus, “Bu şu demek oluyor; Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Suriye’ye girme kararına sıkı bir şekilde karşı olduğumuz ve askeri açıdan karşı karşıya gelme hariç, engellemek için her şeyi yaptığımız konusunda net olduk” iddiasında bulundu.

Ortagus, ABD’nin Türk devleti destekli çete gruplarının işlediği suçlara ilişkin bilgileri ciddiye aldığını da sözlerine ekledi. Sözcü, “Bu sorular kalmaya devam ediyor ve bunu Türk devletinin en üst kademelerine taşıdık” diye iddia eti.

EN SON EKLENENLER