HDK: Yenilgiye tahammül edemediler

Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Eş Sözcüleri Sedat Şenoğlu’nun gözaltına alınmasına genel merkez binasında basın toplantısıyla tepki gösterdi. Toplantıya HDK bileşenleri, Halkların Demokratik Partisi (HDP) il ve ilçe yöneticileri ve çok sayıda kişi katıldı.

‘YENİLGİNİN HINCIYLA SALDIRIYOR’

HDK Eş Sözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit, AKP- MHP hükümetinin muhalefeti görünmez kılmak, ezmek, kendisine yönelik herhangi bir itirazı örtbas etmek için yapmadığı şeyin kalmadığını belirterek, “Yenilgiye tahammülü olmayan bu faşist blok, sınırların içinde seçilmiş belediyelere kayyum atayarak halkın iradesini gasp etmeye girişti ilk olarak. Yetmedi, sınırların ötesine, Kuzey ve Doğu Suriye’ye işgal harekatına girişti. Tüm dünya kamuoyunun basıncıyla baş edemeyip adım adım her şeyini planladığı işgal planından şimdilik vazgeçmek zorunda kalan siyasi iktidar, hıncını içeride demokrasi mücadelesi yürütenlerden çıkarmaya devam ediyor” dedi.

‘AKP TÜKENİŞ DÖNEMİNDE’

Koçyiğit, şöyle devam etti: “Daha bu sabah İpekyolu Belediyesi eşbaşkanları Şehzade Kurt ve Azim Yacan gözaltına alındı ve Belediyeye kayyım atanacağı haberlerini alıyoruz. HDK Eş Sözcüsü Sedat Şenoğlu’nun gözaltına alınması, görüntüyü kurtaracak hukuki gerekçeler bulmaya bile zahmet edilmeden girişilen bu zincirleme saldırıların bir parçasıdır. AKP- MHP hükümeti tükeniş ve çözülüş sürecini, Kürt halkının kazanımlarını yok etmek için Doğu ve Kuzey Suriye’de başlattığı savaşla ve muhalefeti bölme, Kürt halkını yalnızlaştırma ve demokrasi mücadelesi yürütenleri kriminalize etme operasyonlarıyla da aşamayacaktır.”

‘DAHA FAZLA YAN YANA GELMELİYİZ’

“Maruz kaldığımız her hukuksuzlukta en büyük pay CHP’nindir” diyen Koçyiğit, “Başkanlık seçimine geçit verenler, anayasaya aykırı olduğu halde dokunulmazlıklar kaldıranlar, işgale içleri yana yana evet diyenlerin Eş Sözcümüzün gözaltına alınmasına, Suriye’de atılan her bir mermide payı vardır” dedi.
HDK Eş Sözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit, “Bütün demokrasi güçleri olarak daha fazla yan yana gelmeliyiz ve demokratik mücadeleyi yükseltmeliyiz” çağrısında bulundu.

EN SON EKLENENLER