“Kadın Cinayetlerini Önle” Çağrısı Yapan Kadınlara Para Cezası

“Kadın cinayetlerini acil önle” kampanyası kapsamında 12 Ekim’de Mersin’de yürüyüş düzenleyen Mersin Kadın Platformu üyesi kadınlara “Kabahatler Kanunu”na göre 320’şer lira para cezası kesildi

Mersin Kadın Platformu, 28 Eylül’de “Kadın cinayetlerini acil önle” kampanyası başlatmış, Pozcu Güven Park’tan Barış Meydanı’na yürümek istemişti. Polis tarafından engellenmeye çalışılan kadınlar parkta bir basın açıklaması gerçekleştirmişti.

Pozcu sokaklarında ses çıkararak yürüyen kadınlar burada her akşam saat 20.00’da ses çıkarma çağrısı yapmış ve havanın kararmasının ardından yürüyüşlerine mor ışıklar eşliğinde devam etmişti.

www.sendika63.org’un haberine göre eylem yapan kadınlardan şimdiye kadar beşine ceza tutanağı gönderdi. Tutanağa göre her bir kadına verilen para cezası ise 320 lira.

“Yaşamı savunduk”

Mersin Kadın Platformu’ndan Çiğdem Serin şöyle konuştu: “Mersin, erkek şiddetinin en fazla yaşandığı illerden biri. İstanbul Sözleşmesi, 6284 sayılı yasa uygulanmazken, yargı kararları erkekleri cesaretlendirirken, Mersin Kadın Platformu olarak “Kadın cinayetlerini acil önle” çağrısıyla bir kampanya başlattık. Erkek şiddeti karşısında yaşamı savunan kadınlara idari para cezası geldi. Bu cezalarla kadınların sesi kısılmaya çalışılıyor. Ancak cezalarla baskılarla kadınları susturamazsınız. Mücadelemizi sürdüreceğiz.” (DB)

EN SON EKLENENLER