Efrîn’de 32’si çocuk 227 sivil katledildi

Türk devletinin Efrîn’e yönelik işgalci saldırılarının üzerinden bir buçuk yılı aşkın süre geçti. Bir buçuk yılda Türk devleti Efrîn’de çok fazla sayıda katliama, suça imza attı. Türk devletinin işlediği suçlar ilk günden bu yana Efrîn İnsan Hakları Örgütü tarafından belgelenerek kayıt altına alındı.

227 SİVİL KATLEDİLDİ

ANHA’nın Efrîn İnsan Hakları Örgütü verilerine dayandırdığı haberine göre, Türk devletinin işgal saldırılarına başladığı 20 Ocak 2018’den bu yana Efrîn’de 167 erkek, 28 kadın ve 32 çocuk katledildi; 87’si çocuk, 638 sivil de yaralandı.

İnsan Hakları Örgütü, aralarında çocukların da olduğu 6 binden fazla kaçırılma olayını kaydetti. Kaçırılan 3 bin kişinin akıbeti hakkında ise herhangi bir bilgi yok.

AĞAÇ KATLİAMI

İşgalciler, Efrîn’de 70 yıllık zeytin ağaçlarının bulunduğu 15 bin zeytin ağacını da kesti. 15 bin ardıç ve 10 bin greyfurt ağacı da işgalcilerce talan edildi.

İnsan Hakları Örgütü verilerine göre, 3 ila 5 milyon ağaç işgalciler tarafından talan edildi.

Efrîn işgal edilmeden önce kentte 300 zeytin işleme tesisi bulunuyordu, şimdi ise 160. Türk devleti, işletmeleri haraca bağladı ve bu nedenle kantonda sabun yapımı azaldı. Ticari ürünlerin üretiminde yüzde 25’lik bir düşüş yaşandı.

EN SON EKLENENLER