Gazze’de Mısır’ın arabuluculuğunda ateşkes

Ateşkes Perşembe günü yerel saatle 05.30’da yürürlüğe girdi. AFP’ye konuşan Mısırlı üst düzey bir yetkili, ateşkesin Mısır’ın çabaları sonucu yapıldığını belirterek, ateşkesin İslami Cihad’ı da içeren Filistinli gruplarca onaylandığını ifade etti.

Bu yetkiliye göre, ateşkes kapsamında Filistinli gruplar Gazze’de sükunetin geri dönüşünü ve protesto eylemlerinin “barışçıl” olmasını sağlamalı. İsrail’in de “düşmanlıklara son vermesi” ve Filistinlilerin eylemleri sırasında “ateşkesi uygulaması” gerekiyor.

İslami Cihad’dan da bir kaynak AFP’ye yaptığı açıklamada anlaşmayı doğruladı. İsrailli askeri bir kaynak da İslami Cihad’ın İsrail’e yönelik roket atışlarını durdurması halinde Gazze’deki operasyonuna son vereceklerini bildirdi.

Ateşkesten önce Gazze Şeridi’nde İslami Cihad’a yönelik olduğu belirtilen bir hava saldırısında Filistinli bir ailenin 6 bireyi hayatını kaybetti. Bu yeni ölümlerle birlikte Salı gününden bu yana İslami Cihad’a yönelik hava saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 32’ye yükseldi.

İsrail, İslami Cihad’ı hava saldırılarından korunmak için sivilleri kalkan olarak kullanmakla suçluyor.

EN SON EKLENENLER