EMEP: İntiharların sorumlusu iktidarın politikaları

Emek Partisi (EMEP) İstanbul İl Örgütü, ekonomik kriz nedeniyle insanların peşpeşe intihara sürüklenmesini Kadıköy İskele Meydanı’nda yaptıkları açıklamayla protesto etti. Açıklama EMEP İstanbul İl Örgütü Başkanı Sema Barbaros tarafından okudu.

‘İŞSİZLİK SON 15 YILDA ZİRVEYE ÇIKTI’

Ekonomik kriz nedeniyle artan intiharlara dikkat çekerek sözlerine başlayan Barbaros, yoksulluğun arttığını vurguladı. Gelinen noktada çarşı pazar el yaktığını ; işçi ve emekçiler geçim sıkıntısı yaşadığını belirten Barbaros, gerçekleri ifşa edip eleştirenlerin ise “teröristlikle” suçlandığına dikkat çekti.

İktidarın çizdiği pembe tabloyu istatistik rakamlarının yalanladığını kaydeden Barbaros, “İşsizlik son 15 yılın zirvesine çıktı. işsiz sayısı bir yılda 980 bin artarak 4 milyon 650 bin kişi oldu” dedi.

‘AKP DÖNEMİNDE İNTİHARLAR 47 BİN 537’YE ULAŞTI’

Barbaros, AKP’nin iktidarı döneminde intiharların 47 bin 537’ye ulaştığına dikkat çeken Barbaros, geçtiğimiz 16 yılda günde 8 kişi intihar ederek yaşamına son verdiğine işaret etti.

Barbaros, “Hayatımızı pamuk ipliğine bağlayanlardan kurtulmanın yolu ise insanca bir yaşam için örgütlü bir mücadeledir” mesajını verdi.

EN SON EKLENENLER