çarpı işaretini siyah boya ile gül resmine dönüştürdü

Evinin duvarı kirletilen Bayram Şenal, çarpı işaretini siyah boya ile gül resmine dönüştürdü.

Evinin duvarı kirletilen Bayram Şenal, çarpı işaretini siyah boya ile gül resmine dönüştürdü.

Şiilik ve sünniliğin belli çevreler tarafından ayrı bir din gibi yansıtılmaya çalışıldığını belirten Erdoğan, “Batı’da pişirilen, son dönemde ülkemize ihraç edilmeye çalışılan Alisiz Alevilik gibi kimi yıkıcı projelerin toplumumuz içinde pofpoflanmasının gerisinde yine bu senaryolar var. Açık ve net söylüyorum: Alman devleti Alisiz Aleviliğe çok ciddi bedeller ödemek suretiyle İslam dünyasında, özellikle de ülkemizde bir bölünmenin tohumlarını ekmek istiyor” suçlamasında bulundu.

Çarpı işaretini çiçeğe dönüştürdü

İzmir’de evinin duvarına kırmızı boya ile “X” işareti yapılan Bayram Şenal ise, çarpı işaretini siyah boya ile gül resmine dönüştürdü.

Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, İzmir Valisi Erol Ayyıldız yaptığı açıklamada, söz konusu mahallede Alevi vatandaşların yaşadığının öğrenildiğini belirterek, “Emniyetimizin yaptığı çalışmada yazının herhangi bir mezhepsel bir durum sebebiyle olmadığı, kavga nedeniyle asayiş olayına dayandığı değerlendirilmektedir. Konuyla ilgili idari ve adli tahkikat devam etmektedir” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da olayla ilgili olarak, “O eve yapılan işareti kendi evime yapılmış olarak gördüm. Bizim arkadaşlarımız bu kişiyi bulacak. Biz İçişleri Bakanlığı olarak bizzat tarafız. Bu kişi bulunacak ve bedelini ödeyecek. Benim bakanlığım döneminde bu tür olaylar çok az yaşandı ama hiçbiri faali meçhul olarak kalmadı. Milletin huzurunu bozmaya kimsenin hakkı yok” diye konuştu.

EN SON EKLENENLER