Londra’da demiryolu ulaşım tarihinin en uzun grevi

Grev Pazartesi günü başladı. Bir ay sürmesi bekleniyor. Sadece 12 Aralık seçimleri, Noel ve 26 Aralık’ta greve ara verilecek. Londra banliyölerinde en çok kullanılan South Western şirketine bağlı hatlar greve gitti.

Rail, Maritime and Transport (RMT) sendikasının başlattığı bu grev, İngiliz demiryolları tarihinin en uzun grevi olarak değerlendiriliyor.

South Western tren hatları her gün 600 bin kişi tarafından kullanılıyor. RMT ile yönetim arasında yapılan görüşmelerden sonuç çıkmaması üzerine grev kararı alındığı bildirildi.

Anlaşmazlık, şirketin vagon kapılarını kapatma sorumluluğunu sürücülere verme projesi üzerine yaşanıyor. Bu görev, mevcut durumda başka bir görevli (bekçi) tarafından yürütülüyor.

Sendika, bu projenin hem bekçilik iş kolunu ortadan kaldırma hem de tren güvenliğine zarar verebileceğini belirtiyor.

Tren ulaşımının iyileştirilmesi 12 Aralık’taki genel seçim kampanyasının da gündemleri arasında yer alıyor. İşçi Partisi, ulaşım ağını kamulaştırmak isterken, bilet fiyatlarını yüzde 33 düşürme, 16 yaşın altındakilere ücretsiz ulaşım ve komisyonsuz bilet satın almak için tek bir internet site kurmayı vaat ediyor.

EN SON EKLENENLER