Unicef’ten Tıl Rifat tepkisi: Çocuk öldürmekten sorumlu tutulmalı

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (Unicef) sözcüsü Marixie Mercado yaptığı açıklama ile Türk devleti ve ona bağlı çetelerin Tıl Rıfat’ta yaptığı saldırılar sonucu yaşamını yitiren çocuklara dikkat çekti.

2 Aralık Pazartesi günü düzenlenen bombardımanda 15 yaşın altındaki 8 çocuğun hayatının kaybettiği ve 8’inde yararlandığının ifade eden Mercado, “Son bir aylık sürede saldırılardan kaynaklı Suriye’nin Kuzey’inde 34 çocuk yaşamını yitirdi” denildi. Saldırıda toplamda 8’i çocuk 10 sivil katledilmiş, 10’dan fazlası yaralanmıştı.

Suriye’nin birçok merkezinde devam eden çatışmalardan kaynaklı gün geçtikçe çocuk ölüm sayılarının arttığının söyleyen Mercado, çatışma ortamlarında temel prensip olan çocukların korunmasının dokuz yıldır süren Suriye savaşında tamamen gözardı edildiğini belirtti.

Suriye’de çatışan taraflara çocukların her şart altında korunması gerektiği çağrısını yapan Mercado, “Saldırıyı yapan kesimlerin kasıtlı bir şekilde çocuk öldürmekten sorumlu tutulması gerekir” dedi.

EN SON EKLENENLER