Elazığ depremi: Ölü sayısı artıyor

Elazığ’da dün saat 20.55’te merkez üssü Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğündeki deprem sırasında Maden ilçesine bağlı Gezin Mahallesi’ndeki 4 katlı Mavi Göl Apartmanı çöktü. Enkazda kalan 5 kişi için AFAD ekipleri, gece saatlerinde çalışma başlattı. Maviye Buğdaylı’nın cansız bedenini enkazdan çıkaran ekipler, Rabia Göğdemir’i yaralı olarak kurtardı.
Gece boyunca süren çalışmaların ardından sabah saatlerinde hamile eşi ve çocuğuyla enkaz altında kalan Meriç Dişli, yaralı bir şekilde kurtarılarak hastaneye kaldırıldı. Ardından oğlu Miraç Dişli’nin cansız bedenine ulaşan ekipler, 6 aylık hamile Pınar Dişli’yi yaralı bir şekilde kurtardı. Hazır bulunan ambulansla hastaneye kaldırılan Pınar Dişli, tüm müdahalelere rağmen kurtulamadı.

ARTÇILAR SÜRÜYOR

Elazığ’da artçı sarsıntılar da devam ediyor. Sivrice ilçesi merkezli dünden bu yana büyüklüğü 4’ün üzerinde 13 deprem meydana gelirken,  toplam 300’e yakın artçı sarsıntı yaşandı.  
İlçenin Bekçitepe mevkinde en son saat 11.40’ta 3.4 kilometre derinliğinde 4,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Artçı sarsıntılar nedeniyle Sivrice ve Elazığ’daki halkın paniklediği belirtildi.

ADIYAMAN CEZAEVİ

Depremde Adıyaman Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda da hasar oluştu. Adalet Bakanlığı, deprem sonrası kısmi çatlaklar oluşan Adıyaman Cezaevi’nin boşaltılmasına karar verdi. Kararla birlikte 814 hükümlü ve tutuklu, Antep, Urfa ve Maraş’taki cezaevlerine nakledilmeye başlandı.

AMEDLİ MÜHENDİSLER DEPREM BÖLGESİNDE

TMMOB Amed İl Koordinasyon Kurulu da aralarında mühendis ve mimarların bulunduğu 12 kişiden oluşan 3 ekibi incelemelerde bulunmak üzere deprem bölgesine gönderdi. Teknik ekipler, Elazığ merkez, Sivrice ve kırsal mahalleler ile Amed’in Çüngüş ilçesinde yıkılan ve hasar gören binalarda incelemelerde bulundu.

AMED SURLARI DA ETKİLENDİ

Tarihi Amed surları da depremden etkilendi. Surların Urfa Kapı ve Çift Kapı arasında, iki ayrı noktasında kısmi yıkımlar yaşandı. Taşların döküldüğü noktalar, zabıta ekipleri tarafından şerit çekilerek korumaya alındı.

AFAD 40 KİŞİ SAĞ KURTARILDI

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının son açıklamasına göre Elazığ’da 18, Malatya’da 4 kişi yaşamını yitirdi, 1103 kişi yaralandı. Açıklamada Elazığ şehir merkezinde 3 bina enkazında arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği belirtildi. 40 kişi enkazdan sağ kurtarıldı.
Açıklamaya göre, depremde yaralanan Elazığ’dan 655, Malatya’dan 226, Amed’den 32, Adıyaman’dan 25, Batman’dan 6, Maraş’tan 37, Urfa’dan 50 olmak üzere toplam 1031 kişi hastanelere kaldırıldı ya da kendisi başvurdu.

SOSYAL MEDYAYA SORUŞTURMA

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, “Dün Elazığ’da meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremle ilgili sosyal medyada yer alan provokatif içerikli paylaşımlara ilişkin soruşturma başlatıldı” denildi.
4 KİŞİ TOPRAĞA VERİLDİ
Malatya’nın Doğanyol ilçe merkezinde anne Gazal Say ile oğlu Yusuf Ali Say, çöken evin enkazı altında kaldı. Anne ve oğlunun cansız bedenine ulaşıldı. Gazal Say ve oğlu Yusuf Ali Say’ın cenazesi, bugün yakınları tarafından morgdan alınarak Doğanyol Mezarlığı’na getirildi. Kılınan cenaze namazının ardından anne ve oğlu gözyaşları içinde toprağa verildi.
Elazığ merkez Sürsürü Mahallesi’nde yıkılan Dilek Apartmanı’nın enkazından çıkarılan Fatma Yıldız ve oğlu Doruk Abbas’ın cenazeleri ise Mevlana Camisi’ne getirildi. Cenaze törenine çok sayıda kişi katıldı. Cenaze namazının ardından anne ve oğlu, Elazığ Asri Mezarlığı’nda gözyaşlarıyla toprağa verildi.

EN SON EKLENENLER