Yılmaz Güney Film Festivali’ne 165 başvuru

165 kısa ve uzun metrajlı filmin başvuru yaptığı Batman Yılmaz Güney Film Festivali 26 Şubat -1 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek

Batman’da 26 Şubat – 1 Mart tarihleri arasında düzenlenecek 8’inci Yılmaz Güney Film Festivali’nin başvuruları 25 Ocak’ta sona erdi. Doğrudan ya da dolaylı olarak sansüre uğrayan, gösterimi yapılamayan filmlerin halkla buluşturması amacıyla düzenlenecek olan festivalin çalışmaları sürerken, festivale yurtiçinden ve yurtdışından 165 kısa ve uzun metrajlı film başvurusu yapıldığı açıklandı. Belgesel ve kısa filmciler için de 52 projenin başvurusunun alındığı belirtildi.

Heyecanla bekliyoruz

Konuya ilişkin açıklama yapan Batman Belediyesi Eşbaşkanları Songül Korkmaz ve Mehmet Demir, sinemaya ilgi duyan gençlere ve sinema eğitimi gören öğrencilere, filmlerini paylaşabilecekleri, görüş, öneri ve eleştiri alabilecekleri; yeni projelerini geliştirebilecekleri bir ortam hazırlamayı hedeflediklerini söyledi. Demir ve Korkmaz, Yılmaz Güney Film Festivalinin yapılmasını büyük bir heyecanla beklediklerini belirterek, “Yılmaz Güney Film Festivali için bu yıl yarışmalı bölümler kaldırılarak, bunun yerine belgesel ve kısa filmciler için proje geliştirme ve destek bölümü oluşturuldu. Sinema filmi üreticilerine mali destek sağlamayı amaçlayan bu özel bölümde, Belgesel Film Geliştirme ve Destek Bölümü kapsamında 2 projeye 10.000. TL, Kısa Metraj Kurmaca Film Geliştirme ve Destek Bölümü kapsamında da yine 2 projeye 10.000 TL destek ödülü verilecektir” dedi.

EN SON EKLENENLER