Aydın’da ilkokul öğrencileri kanser hastaları için saçlarını bağışladı

Efeler Aydın Ticaret Odası İlköğretim Okulu’nda 04 Şubat Dünya Kanser Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlik kapsamında velilerinden izin alan 31 öğrenci ve 5 öğrenci velisi, saçlarını kanser hastaları için peruk yapılmak üzere bağışladı.

Kesilen saçlar peruk haline getirildikten sonra, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Onkoloji Servisi’nde tedavi gören hastalara hediye edileceği öğrenildi. Aydın Berberler ve Kuaförler Odası’na kayıtlı kuaförler, okulda düzenlenen etkinlikte öğrencilerin saçlarını kesti. Okul yönetimi tarafından, etkinliğe destek veren Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Selahittin Çetindoğan’a çiçek takdim edildi. Okuldaki tüm öğrenciler ise kanser hastalığına karşı farkındalık oluşturmak için yüz maskesi taktı.

Aydın Ticaret Odası 4.sınıf öğrencilerinden Irmak Öztürk, saçlarını kanser hastaları için bağışlamaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade etti. 2.sınıf öğrencisi Semina Temel ise, saçlarını kanser hastaları için uzattığının belirterek, “Saçlarımız çöpe gideceğine kanser hastalarına verelim. Onlar ağlarken dayanamadım. Onlar şimdi mutluluktan ağlayacaklar” diye konuştu.

EN SON EKLENENLER