İran’da koronavirüs ölümleri artıyor

Koronavirüs bulgularının görüldüğü İran’da son bir haftada 16 kişi öldü. Karantinaya alınan kişi sayısının ise 60’ı geçtiği belirtiliyor.

İKİ GÜNDE 4 KİŞİ DAHA ÖLDÜ

İran’ın çeşitli eyaletlerinde son iki günde virüs salgınından 4 kişinin daha öldüğü belirtildi. Konuya ilişkin açıklama yapan İran Merkezi Eyaleti Tıp Fakültesi Dekanı Abbas Nikruş, eyaletin merkez kenti Save’de 2 kişinin öldüğünü açıkladı. Nikrus, ölen kişilerin 82 ve 87 yaşlarında kalp ve böbrek rahatsızlıkları bulunan kadın hastalar olduğunu belirtti.
Diğer ölüm ise Elbroz eyeletinde görüldü. Elborz Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Seyyid Hüseyin İnanlu, Elborz eyaletinde koronavirüs tespit edilen 3 kişiden birinin hayatını kaybettiğini açıkladı.
Koronavirüs ölümlerinin biri de Hamedan eyaletinde meydana geldi. Hemedan Eyaleti Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Menuçehr Kerimi ise, “Hemedan eyaletinde ilk koronavirüs vakası Çarşamba günü tespit edildi. Hastalardan biri hayatını kaybetti” dedi.
İran resmi kaynaklarına göre açıklanan verilere göre, şu ana kadar 16 kişi koronavirüs salgınından öldü, 60’tan fazla kişide de virüs tespit edildi.
Resmi olmayan kaynaklara göre ölü ve virüslü sayısının çok fazla olduğu belirtiliyor.

BAKAN YARDIMCISINDA DA VİRÜS GÖRÜLDÜ!

İran’ın yarı resmi haber ajansı ILNA, İran sağlık Bakanı Yardımcısı İrec Harirçi’ye yapılan virüs testinin pozitif çıktığını duyurdu.

HAVALİMANINDA ‘KORONAVİRÜS’ ALARMI

Türk Hava Yolları’nın İran’ın başkenti Tahran’dan havalanarak İstanbul’a gelmek üzere hareket eden yolcu uçağı yeni tip koronavirüs (Kovid-19) şüphesiyle Ankara’daki Esenboğa Havalimanı’na acil iniş yaptı.
TK879 sefer sayılı uçaktaki bir yolcuda koronavirüs belirtileri olduğu ve uçuş ekibinin acil iniş kararı aldığı öğrenildi. Uçağı karşılamak üzere çok sayıda sağlık ekibi hazır bulunduruldu. Yapılan tüm işlemlerin Esenboğa Havalimanı Mülki İdare Amiri koordinesinde yürütüldüğü ve 1 yolcuda virüs şüphesi olduğu ifade edildi.
Karantinaya alınan yolcunun, Türkiye vatandaşı olma ihtimalinin yüksek olduğu belirtildi.

 

EN SON EKLENENLER