Kılıçdaroğlu: Bu kararı verenler Saray’ın köleleridir!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuşuyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu‘nun konuşmasından satırbaşları şöyle:

Bu ülkeye baharı getirmek mümkün. Bu ülkenin huzur içinde yaşamasını sağlamak mümkün. Bu ülkeye adaletin getirilmesi için de mücadele vereceğiz. Adaleti önemsiyoruz. Devletin temeli adalettir diyoruz. Adalet toplumun kaynaşması demektir. Adalet hak arayan kişinin başvurduğu yer demektir. Adalet egemen güçlerin önünde eğilmemek demektir. Dünya adalet üzerine inşa edildi. Aramızda hukuk fakültesi öğrencilerimiz var özellikle onlara seslenmek istiyorum: Adaletten şaşmayacaksınız.

Egemen güçlerin siyasal yandaşların telkiniyle uyuşturucu kaçakçıları, FETÖ’nün en önemli adamları serbest bırakılırken gariban harp okulu öğrencileri hapiste, neden? Bunu sormak zorundayız. 

Adaleti toplumun ana omurgası haline getirmek aklı başında her yurttaşın görevidir. Adalet olmazsa olmazımızdır. Adalete duyulan güven yerlerde oysa tek güvencemiz adalet olmalıydı.

Zulme karşı sesimizi yükseltmezsek sadece düşüncelerimizi değil vicdanımızı da kaybetmiş oluruz. Osman Kavala kararından bahsediyorum. Erdoğan yargıya gözdağı veriyor. Kimsin sen ya! Gezi Davası’nda da Masak raporlarında da “Osman Kavala’nın Gezi olaylarının finansörü olduğuna yönelik bir delil bulunamadı” deniyor. Ama Osman Kavala hala içeride.

“BU KARARI VEREN SARAY’IN KÖLELERİDİR!”

Bir Damat İstanbul olayı var. Kanal İstanbul güzergahında yer kapatmış. Kimse yalanlayamıyor. Yayınlıyor Cumhuriyet gazetesi, sonra hemen yayın yasağı getiriyorlar. Neden? Kimse bilmesin. Gazete erişim yasağına ilişkin haber yapıyor. Onu da yasaklıyorlar. Bu kararı verenler hakim değil sarayın köleleridir!

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN ORDUSU SARAY’IN ORDUSU DEĞİLDİR!”

AKP’nin dış politikada yaptığı hatalara değinen Kılıçdaroğlu, “Suriye’deki kavganın niye parçası oldun? ‘İdlib’te, Libya’da ne işin var?’ diye sorduk. Herkesle kavga ettiler. Kahramanlık edebiyatı yapıyor. Sen kim kahramanlık kim? Süleyman Şah Türbesi’ni terör örgütünden kaçan adama kahraman mı denir? Tek bir Mehmetçiğimiz tırnağı bütün bir Suriye’den değerlidir. Türkiye Cumhuriyeti’nin ordusu Saray’ın ordusu değildir. Türkiye Cumhuriyeti devletini egemen güçlerin maşası haline getirmek kadar bu ülkeye yapılabilecek daha büyük bir hıyanet yoktur”diye konuştu.

EN SON EKLENENLER