İran’dan ülke için serbest dolaşıma kısıtlama

Sağlık Bakanı Said Namaki, “Kentleri karantinaya almak yerine, virüs bulaştığından şüphe edilenler veya virüs bulaşan kişilerin hareketlerini kısıtlamayı hayata geçireceğiz” dedi.

ÖLÜ SAYISI ARTTI

İran rejimine göre Çarşamba günü koronavirüsten dolayı 4 kişi daha hayatını kaybetti. Ülke genelinde resmi verilere göre 139 vaka tespit edildi, 19 kişi hayatını kaybetti.

Virüsün merkezi, Tahran’ın 150 kilometre güney batısındaki Kum kenti olarak ifade ediliyor.

Kum kenti milletvekili Ahmed Amir Abadi Farahani, Pazartesi günü yaptığı açıklamada sadece bu kentte 50 kişinin virüsten dolayı hayatını kaybettiğini açıklamıştı.

ÇİN DIŞINDA HIZLI BİR ŞEKİLDE YAYILIYOR

Aralık ayında Çin’de ortaya çıkan koronavirüs Covid-19, 30’u aşkın ülkeye yayıldı. Çin dışında en fazla ölümün yaşandığı ülke İran olurken, Avrupa’da en fazla İtalya etkilendi.

İtalya’da vaka sayısı 374’e çıktı, 12 kişi hayatını kaybetti. Fransa’da ikinci ölüm yaşandı. Fransız vatandaşı 60 yaşındaki bir kişi olduğu belirtildi.

Yunanistan’da bir vaka tespit edilirken, Latin Amerika’da ilk vaka Brezilya’da ortaya çıktı.

Güney Kore’de vaka sayısı bini aştı. Bu ülkede 12 kişi hayatını kaybetti.

Virüsün ortaya çıktığı Çin’de ise son 24 saatte 52 kişi hayatını kaybetti. Bir önceki gün 71 kişinin öldüğü duyurulmuştu. Toplam vaka sayısı 2 bin 715 olarak açıklandı.

EN SON EKLENENLER