GÜLBENGLERİMİZ BARIŞ VE KARDEŞLİĞİN TERCÜMESİDİR

Emperyalizmin egemen politikasının tanımı; daha detaylı sömürmek, seçtiği ülkenin siyasi, ekonomik, askeri ve kültürel yaşamını gözyaşı, sürgün, mülteci-göçmen, kaçan- göçen anlamıyla doldurmaktır.

Hepimizin bildiği ve gördüğü gibi her alanda egemen olan emperyalizm, güç kazanmak için güç kullanmakta, İslam ülkelerinde insanları Pazar haline getirmiş ,modern şiddet eylemlerini genişleterek kendisine biat eden bu ülkeleri kan ve gözyaşına boğmuştur.

Peki, neden Müslüman ülkeler;

Müslüman dünyası ile Batı veya Doğu Asya ülkeleri arasında, barış, kardeşlik ve hoşgörü üretkenliği konusunda koca bir boşluk var ,Müslümanlar teknoloji üretmiyor üretse bile bunu tehdit mekanizmasına sokarak yine kendi gibi Müslüman olan bir ülke için planlıyor ,din adına bilimsel faaliyeti yasaklıyor , fikir üretmiyor,özgürlüğü yasaklıyor,aslında uğrunda savaştığı dini samimi bulmuyor.

Bakınız; Müslüman mülteciler ,Müslüman göçmenler ülkelerinin rejimine müdahale eden emperyalizm savaşından yada din baskısından kaçarak Avrupa’ya gitmek için ölümü göze alıyor .

Müslüman denilince silah, petrol ve ölüm,diğer dinler denilince barış,huzur ve ekonomik refah insanın aklına geliyorsa oturup bir daha düşünmek lazım.

Biz Aleviler; sonu kestirilemeyen bu savaşların artık bitmesini istiyoruz, insanların tehdit unsuru olarak sınırlarda ölmesine karşıyız, her ülkenin kendi siyasi, ekonomik sorununu kendi sınırları içinde çözmesinden yanayız.
Yani kısacası; insan olmayı insan gibi yaşamayı inancımızın gereği görüyoruz.

Şu an yaşanan İslam inancı emperyalizm uğruna değiştirilmiş veya kendinden olmayı makbul görmeyen Emevi İslam zihniyetine dönüştürülmüştür, buna KARŞI HEP BİRLİKTE TÜM CANLARIMIZLA TÜM DÜNYA HALKLARININ ÖZDEŞ HAKLARI İÇİN HEP BİRLİKTE “BARIŞ GÜLBENGLERİ “SÖYLEYECEĞİZ…

Sevgilerimle…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Yazarın diğer makaleleri