Batman’da 8 Mart: Kadınların yüzyılı olacak

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman Kadın Meclisi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla kentteki Mezopotamya Çiftlik Market Kavşağı’nda binlerce kadının katılımıyla miting düzenledi. Miting boyunca mor, sarı, kırmızı ve yeşil bayrakları ellerinden düşürmeyen kadınlar, sık sık “Jin, jiyan, azadî” ve “Bijî berxwedana jinan”, “Navê min Taybet e – Benim adım Taybet” ve “Tecavüz kültürüne hayır” sloganları attı. Kadınlar, “Benim adım Hasankeyf” yazılı dövizlerle de sular altında bırakılmak istenilen 12 bin yıllık Hasankeyf’e dikkat çekti.
Mitinge, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, HDP Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir ve Batman Belediyesi Eşbaşkanı Songül Korkmaz da konuşmacı olarak katıldı. Miting, Barış Anneleri’nin sahnede barış taleplerinin dile getirmesiyle başladı. Annelere çiçek verildi.

ÖCALAN SELAMLANDI

Mitingde konuşan HDP’li Taşdemir, “Barışın mimarı da temsilcisi de Sayın Abdullah Öcalan’dır” dedi.
Batman Belediyesi Eşbaşkanı Songül Korkmaz ise eşbaşkanlık sistemine vurgu yaparak, bu sistemle kadınların temsil edilebileceğine vurgu yaptı.  
DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz ise kadın mücadelesinde binlerce bedelin verildiğine dikkati çekti, şehitleri andı.
AKP’nin yıllardır Türkiye halklarının başına bela olduğunu söyleyen Aydeniz, “Barışın mimarı İmralı’dadır. Selam olsun barışın mimarına” dedi.

‘KADINLARIN VE KÜRTLERİN ZAFERİ OLACAK’

Kürt kadınlarına önemli görevler düştüğünü söyleyen Aydeniz, şöyle devam etti: “Bugün Rojava’da, Bakur’da, Başur’da Kürt kadınları Kürt kazanımlarını koruyor. Bir yandan toplumsal bir model oluştururken, bir yandan da barbarlara karşı savaş veriyor. İdlib’de iktidar bataklığa sürüklendi. Bu bataklığa savrulanlar toplumsal krize neden oldu. Savaşı erkekler çıkarıyor, biz kadınlar ise sonuna kadar barışı getirmek için alanlarda olacağız. O yüzden bataklığa sürüklenenler, Kürt düşmanlığına devam ediyor, Kürt kazanımlarına saldırıyor. Kürt kadınları bu kazanımları korumak zorundadır. 20’nci Yüzyıl mücadele yılı oldu. 21’inci Yüzyıl ise kadınların ve Kürtlerin zafer yılı olacaktır. Bunun olması için Kürt kadınlara düşen görev; ulusal birliği sağlamak için görev almaktır. Kadınlar toplumu yetiştiren toplumun aydınlık yüzüdür. Kadınlar Kürdistan birliği için ulusal ittifak, kadınların önünde duran sorumluluktur. Biz kadınlar bunun için hazırız ya oluşturacağız ya oluşturacağız.”

EN SON EKLENENLER