Kadınlar birçok kentte buluştu, 8 Mart’ı kutladı

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle birçok kentte eylem ve etkinlikler düzenleniyor.

ADANA
Adana Kadın Platformu, Uğur Mumcu Meydanı’nda “Kriz, savaş, yoksulluğa karşı eşitlik, özgürlük, barış için 8 Mart’ta alanlardayız” şiarıyla miting düzenledi. Miting öncesi HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, kentteki birçok siyasi parti, sivil toplum örgütü ve kadın örgütleri, Kasım Gülek Köprüsü’nde bir araya gelen kadınlar, miting alanına geçti. “Savaşa hayır”, “Kadın düşmanı Akit kapatılsın” ve “AKP’nin gülüşü kadınları öldürüyor, Diyanet kapatılsın yerine sığınma evi açılsın” yazılı dövizlerin miting alanına alınması polislerce engellendi.
Avukat Sevil Aracı Bek basın metnini okudu. Savaşa, krize, şiddete ve eşitsizliğe karşı yine alanlarda olduklarını ifade eden Bek, “Biz kadınlar geleceğimize, emeğimize ve bedenimize sahip çıkmak için mücadeleye devam ediyoruz. Özgürlük tutkumuzla, bulunduğumuz her yerde bizi ezenlere ve sömürenlere karşı güçlü ve örgütlü olarak her günü 8 Mart’a çevireceğiz” dedi.
HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, 8 Mart’ı direniş günü olarak kabul ettiklerini söyleyerek, kadınların yaşamın her alanında fiziki, psikolojik ve ekonomik şiddete maruz kaldığına dikkat çekti.
CHP Milletvekili Müzeyyen Şevkin de 8 Mart’ın önemine değindi. Miting, Şitlên Azadî Kadın Grubu ile Ekmek ve Gül Kadın Korosu’nun sahne alması ve çekilen halaylarla sona erdi.
Adana Kadın Meclisi öncülüğünde Atatürk Parkı’nda bir araya gelen kadınlar, burada açıklama yaptı. Kadın Meclisi üyesi Berfin Kılıç, kadınlarla yan yana yürüyüp mücadele edeceklerini vurguladı.

HATAY
Hatay’da Kadınlar Birlikte Güçlü, Büyük Antakya Parkı’nda açıklama yaptı. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Hatay Şube Eşbaşkanı Meryem Avcı, “Hayatları ellerinden alınan, hakları yok sayılan tüm göçmen ve sığınmacı kadınların yaşadığı ayrımcılık ve güvencesizliğin son bulmasını istiyoruz. İşte bu yüzden her gün öldürülen biz kadınlar, tüm gücümüzle yaşamı savunmaya devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

OSMANİYE
HDP Osmaniye Kadın Meclisi, partinin Merkez İlçe Örgütü binasında şölen düzenledi. Kadınlar, erbaneler eşliğinde seslendirdikleri ezgilerle halaya durdu. Şölende konuşan HDP Osmaniye İl Eşbaşkanı Kadriye Tören, valiliğin kadın şölenini yasaklamasına tepki gösterdi.
URFA
Urfa’da Eğitim Sen Şubesi’nde bir araya gelen kadınlar açıklama yaptı. Eğitim Sen Urfa Şubesi Eşbaşkanı Özlem Ulutaş Şengül, kadınların baskılara boyun eğmediğini, direnerek tarih yazdıklarını belirterek, kadınların yoksulluğa, işsizliğe, köleliğe, savaşlara, doğa ve yaşam alanlarının talanına karşı yükselen halk isyanlarında en önde yer aldığını söyledi.

MALATYA
Malatya’da Demokratik Kadın Platformu, Emeksiz Caddesi’nde bir araya geldi. Kadınlar, “Krize, şiddete ve eşitsizliğe karşı dayanışmayla güçleniyor, hayatı örgütlüyoruz” pankartıyla açıklama yaptı. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Malatya il Eşbaşkanı Perihan Yücekaya, kapitalist ataerkil sistemin baskı, sömürü ve şiddet dışında bir şey vadetmediğini belirtti.

EN SON EKLENENLER