AŞK OLSUN

Biz Alevilerin inançsal-sosyal ve siyasal değerler paralelinde yaşama dair sembolleri akli zemine oturur, Anadolu’nun engin hoşgörüsü insanların gönlüne düşen sevginin kaynağı öğretimizin insana verdiği değerin ölçüsüdür.

Toprak olmak, turap olmak deyimi bunun en güzel örneğidir, bu deyim alçakgönüllü olmak demektir, şefkatte güneş gibi olmaktır, Cömertlikte su, teslimiyette ölüm, örtücülükte gece gibi olmaktır. Bunun en güzel sembollerinden biri selam almak ve selam vermektir. Bizim için tanrı; insanın dilinde, elinde ve kalbindedir ve emeğin yaratıcısı olan el kalbe gittiğinde kudret orada aşk orada, muhabbet oradadır.

Kent yaşamının, modernleşme ve makineleşme beraberinde ilişki tiplerini değiştiriyor, inançsal geleneksel değerlerimizin önemi her geçen gün artıyor ve her gün insan ilişkilerine yönelik çoğalan hastalıklar insanın duygu ve düşüncelerini ifade ettiği semboller aracığıyla yayıldığı aşikardır bu nedenle Alevilikteki selamlaşma şekli olan eli kalbe götürme bu inancın ne kadar derin anlam ve güncel değer taşıdığını bir kez daha gösteriyor ve şu süreçte bu selamlama ile tüm canlarımızı selamlıyorum.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Yazarın diğer makaleleri