’15-16 Haziran her dönem direnişin mümkün olduğunu gösterdi’

HDP Emek Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Şaziye Köse, 15-16 Haziran Direnişi’nin 50. yılı vesilesiyle yazılı açıklama yaptı.
Direniş dönemine dair bilgiler veren Köse, “15-16 Haziran 1970’te İstanbul ve İzmit’te iki gün fabrikalarda şarteller indirildi, hayat sokaktaydı. On binlerce işçi, E5 karayolunu kapattı, polis ve asker barikatlarını yarıp yürüyüşlerine devam etti. İstanbul ve Anadolu yakasındaki işçilerin, yürüyüş kollarının buluşmasını önlemek için Boğazda deniz araçları açığa çekildi. Haliç köprüleri açıldı. 16 Haziran 1970 akşamı sıkıyönetim ilan edildi. Yüzlerce işçi karakollarda işkenceye maruz kaldı, tutuklandı, işten atıldı” dedi.

‘DİRENİŞ SİYASİ DENGELERİ DEĞİŞTİRDİ’

“Direniş, siyasi dengeleri alt üst etti” vurgusunda bulunan Köse, şöyle dedi: “15-16 Haziran direnişi adaletsizliğe, hukuksuzluğa karşı direnmenin her dönemde, her koşulda bir yolunun bulunabileceğini kanıtladı. (…) Bugün emek mücadelesi işçilerle ve fabrikalarla sınırlı değildir. Toplumun büyük çoğunluğunu emeği ile geçinenler oluşturuyor.”
HDP Emek Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Şaziye Köse, açıklamasını “Devasa sorunlar var ve bu saldırıları durduracak tek güç direnmektir” mesajıyla bitirdi.

 

EN SON EKLENENLER