İngiltere’deki bölge derneklerinden “Savaş Cemine” sert tepki

Kamuoyuna

Geçtiğimiz günlerde Barış (Alçiçek) beldesi Cemevimizde, Garip Bozkurt denen dede tarafından yürütülen ve çevre ilçelerden devlet erkânının katıldığı ve yönlendirdiği “Cem’i” asla doğru bulmadığımızı ve Alevilikte olmayan bir yaklaşım olduğunu kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz. Suriye’de öldürülen askerler için yapıldığı ifade edilen ve Garip Bozkurt’un Cem’de okuduğu gülbanklarda dile getirilen ‘’devlet ve ordu yüceliği’’gibi anlayış Alevilikte yoktur.

Alevilik insan merkezli ve doğadaki tüm canlıların yaşam hakkını savunan bir inançtır. Alevilik tüm savaşlara ve şiddete karşıdır. Bir devletin diğer bir devlete ya da bir insanın başka bir insana ve canlıya zarar vermesine karşıdır. Hiç bir insanın ölmesini istemiyoruz ve tüm savaşların durmasını ve gerçek barışın sağlanmasını savunuyoruz. AKP kendi iktidarını korumak için Suriye’ye yönelik savaş çığırtkanlığı yapmaktadır ve cihatçı çetelerle birlikte suç işlemektedir. Bu suçu Cem yürüterek ortak olmak ve affettirmek hiçbir Alevi Dedesine düşmez.

Nurhak gibi geçmişi , duruşu belli , yanlışa karşı doğruyu, savaşa karşı barışı savunan ilçeye bağlı Alçiçek ‘de böyle bir “Cem” düzenlemek bölgenin geçmişine ve inancına hakarettir.

Bundan 41 yıl önce Maraş’ta katledilen canlarımızı anma etkinliklerimize izin vermeyen devletin yönlendirmesi ile yürütülen Cem ibadeti Alevilerin kabul edeceği bir erkan değildir ve kabul etmiyoruz. Devlet güdümlü inanç ve ibadetlerin her türlüsüne karşıyız ve bu mücadelemiz devam edecektir.

Cümle canlarımızın birlik ve beraberliği daim olsun !

İmzacı Kurumlar:

Kırkısraklılar Dayanışma Merkezi
Küreçikliler derneği
Elcom (Elbistan Derneği)
Londra Koçgirililer derneği
Nurhak Kültür Evi
Alxas Kom
Bozcader
Yaylacık köyü SKD Goksun
Tilkililer Toplum Merkezi
Göksunlular derneği
Britanya Alevi Federasyonu
İAKM (İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi)
Londra Dersim-der
Paz-Der
Dem-Der
Enfield Alevi Kültür Merkezi

EN SON EKLENENLER