DTK Kriz Koordinasyonu’ndan topluma çağrı

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) bünyesinde koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı oluşturulan ve bileşenlerinin içinde yer aldığı Kriz Koordinasyon Merkezi, bir video mesaj yayımladı. Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, Kriz Koordinasyon Merkezi adına açıklamada bulundu.

‘HÜKÜMETİN SORUMSUZLUĞU KAYBI BÜYÜTÜYOR’

Aydeniz, Kovid-19 salgınıyla vaka sayısının her geçen gün ikiye katlandığını belirterek, buna karşı halkın korunması ve tedbirler alması gerektiğini vurguladı. Hükümete tepki gösteren Aydeniz, “Tedbirler şeffaf olmadığı için, herkese eşit uygulanmadığı için, halk düşünülmediği için her geçen gün kaybımız büyümekte” dedi.

‘KENDİ KENDİMİZE YETERİZ’

İçerisinde siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin de yer aldığı Kriz Koordinasyon Merkezi’nin takip edilmesi, öneri ve uyarılarına göre hareket edilmesi çağrısında bulunan Aydeniz, “Biz Kürt halkı olarak, defalarca felaketler yaşamış ve her felaketten sonra birbiriyle dayanışarak, birbirinin yanında durarak, birbirine elini uzatarak, bu felaketlerin üstesinden gelmiş tecrübeli bir halkız. Bu salgının üstesinden gelebileceğimizi, kendi kendimize yetebileceğimizi bir kez daha hatırlatmak istiyoruz. Şimdi en önemli olan şey, salgını birbirimize bulaştırmamak, kendimizi, çevremizi, sevdiklerimizi, halkımızı korumak zorundayız” diye konuştu.

DIŞARI ÇIKMAMA ÇAĞRISI

Salgına karşı korunmanın en önemli tedbirin sokağa çıkmamak olduğuna vurgu yapan Aydeniz, şöyle konuştu:
“Dışarı çıkmak zorunda kalabiliriz, acil işimiz çıkabilir. Ama bu işler için bu aciliyetler için mümkünse en az miktarda dışarı çıkalım. Evet, bugün hükümetin almış olduğu bir yasak var. 65 yaş üstü ve kronik hastalığı olanlar için. Ama hastalığı herkes birbirine taşıyabilir. Dolayısıyla acil olmadıkça, işimiz olmadıkça hiç kimsenin sokağa çıkmamasını önemle rica ediyoruz. Çünkü ancak bu şekilde birbirimizi koruyabiliriz. Evet, bu zor süreçlerde birbirimize ihtiyacımız da var. Birbirimizle dayanışmaya da ihtiyacımız var. Halkımız; komşusunu, çevresini hiçbir zaman yalnız bırakmadı. Bundan sonra da bırakmayacağına inanıyoruz.”

‘DAYANIŞMA, EVDE ETKİNLİK…’

Kriz Koordinasyon Merkezi’nin halkla dayanışma ve yardımlaşma çalışmalarını sürdüreceğini ifade eden Aydeniz, şunları söyledi: “Her şeyden önce biz birbirimiz için, bir birimizin sağlığı için, daha çok ölümlerin olmaması için sokağa çıkmamayı öncelikli oluşturmamız gerekiyor. İkinci ise birbirimizle dayanışarak, evimizde en az miktarda olan şeyi de birbirimizle paylaşarak, bu zorlu sürecin üstesinden gelineceğine inanıyoruz. Kürt halkı olarak her zaman deneyimlerimizden başarıyla çıktığımızı hatırlayalım. Evde farklı etkinlikler yaparak, evdeki süreci geçirebiliriz. Son olarak halkımıza ısrarla söylemek istediğim, lütfen dışarı çıkmayalım. Birbirimizi salgın hastalığından koruyalım. Birbirimizle dayanışarak, birbirimizin çığlığına kulak vererek, birbirimizin acısını, eksikliğini gidererek, sürecin üstesinden geleceğimize inanıyorum.”

 

EN SON EKLENENLER