İran’da ölü sayısı 2 bini geçti, şehirlere giriş çıkışlar yasak

Koronavirüs İran’da can almaya devam ediyor.

İran Sağlık Bakanlığı Halkla İlişkiler Birimi Başkanı Kiyanuş Cihanpur, ülkede koronavirüs vaka sayısının 27 bin 17’ye, hayatını kaybedenlerin sayısının ise 2 bin 77’ye yükseldiğini söyledi. Son 24 saatte 143 kişinin koronavirüsten hayatını kaybettiğini açıklayan Cihanpur, 2206 yeni vakanın daha tespit edildiğini belirtti.
Cihanpur ayrıca, bugüne kadar ülke genelinde koronavirüs teşhisi konulan 9 bin 625 kişinin de iyileşerek hastanelerden taburcu edildiğini kaydetti.

ŞEHİRLERE GİRİŞ VE ÇIKIŞLAR YASAKLANDI

İran’da 19 Şubat’ta ilk vakalar açıklandı. Vakaların açıklanmasından kısa süre sonra ölümler başladı. İran, tedbirler alsa da salgın birçok şehir, köy, kasaba ve eyalete yayıldı. En son yapılan açıklamalar, salgının İran’ın 31 eyaletinden 30’una yayıldığı yönündeydi. İran, ilk etapta 17 eyalete giriş çıkışları yasakladı. Ancak buna rağmen salgının önü alınmayınca dün şehirlerden çıkışlar ve şehirler arası seyahatler de yasaklandı.

İran Hükümet Sözcüsü Ali Rebii, şehirlerden çıkışların ve seyahatlerin yasaklandığını açıkladı.

Rebii, başkent Tahran’da düzenlenen Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında devlet televizyonuna açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin duyurduğu yeni kısıtlamaların tüm kurumlara tebliğ edildiğini belirten Rebii, “Cumhurbaşkanı, yeni seyahatlerin ve şehirlerden çıkışların yasaklanması talimatını verdi” dedi.

Rebii, “Bu katı bir karar ve bazı vatandaşlar bu karara razı olmayacak ancak halkın can güvenliği için bu kararlar alınmalıdır” ifadelerini kullandı.

Kentlerden çıkabilme iznine sahip kişilerin niteliklerinin de yayımlanacak yönetmelikte duyurulacağını aktaran Rebii, “Bu kurallara yönelik ihlaller, adli merciler ve emniyet güçleri tarafından takip edilecektir” diye konuştu.

 

EN SON EKLENENLER