‘Adaletin yolu Roboskî’de’

 Roboskî İçin Adalet Girişimi, Roboskî Katliamı’nın 99’uncu ayında İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şubesi’nde açıklama yaptı. Her ay şube binası önünde kitlesel olarak gerçekleştirilen açıklama, bu ay koronavirüs salgını nedeniyle şube binasında yapıldı.

‘SİLAH YERİNE DOĞAYA, TOPLUMA İMKÂN AYRILMALIYDI’

Girişim adına açıklama yapan Tanju Gündüzalp, “Dünya her gün yeni bir soruna, yeni insanlık trajedilerine uyanıyor. Bunların çoğu insan eliyle ortaya çıkarılmış savaşlar, katliamlar, insanların evlerinden edilmeleri, insanlık dışı uygulamalar ve yoksulluktur. Bugünlerde insanlık yeni bir sınavın içinden geçiyor. Devletlerin; güvenlik adı altında silaha ve savaşlara ayırdıkları imkânları; insanlığa, toplumlara ve doğaya ayırması, eşit ve adaletli bir yaşam yaratmaya çalışması zorunluluğu doğmuştur” dedi.
Yaşanan salgın hastalıklara ve ölümlere rağmen devletin ders çıkarmadığını ifade eden Gündüzalp, “Bir ülkenin nasıl yönetildiğine bakmak için o ülkeden insanların nasıl öldüğüne de bakmak şart. Ne yazık ki ülkemiz, birçok katliama tanıklık etmiş ancak genelinde adalet sağlanamamıştır. Adaletin sağlanamadığı yerlerde katliamların sürekliliği de engellenemez” diye belirtti.

‘ADALET ROBOSKÎ’DEN GEÇER’

Roboskî Katliamı’nın üzerinden 8 yıl geçtiğini ancak adaletin sağlanmadığına dikkat çeken Gündüzalp, “İnsanlığı tehdit eden ve binlerce yaşamı yok eden salgından toplumların korunması için devleti buradan göreve çağırıyoruz” dedi.
“Roboskî’ye adalet gelmeden Türkiye’ye adalet gelmeyecektir” diyen Gündüzalp, “Roboskî, devletin ve iktidarın sınavıdır. Bu topraklarda barış ve adaletin yolu, mutlaka ve önce Roboskî’den geçecektir” dedi.

EN SON EKLENENLER