Heyva-Sor UK Covid-19’a karşı evsizlere ‘umut’ oluyor

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs İngiltere’de de hızla yayılırken, salgının en fazla vurduğu kentlerin başında Londra geliyor.

Londra’da yaşanan dramların başında ise evsizler, yoksullar ve hastalar var. Dayanışma ağları ile bu insanlara gıda, yemek ve ilaç yardımı yapılırken, Kürt Kızılayı Heyva-Sor UK de harekete geçti.

Hevya-Sor Londra’da bir yandan ihtiyacı olan Kürt ailelere dönük çalışmalarını sürdürürken diğer yandan evsizlere ve yoksullara kucak açtı.

İngiltere’nin en önemli yardım kuruluşlarından Citizen UK ile ortak çalışmalar geliştiren Heyva-Sor bu kapsamda, Kuzey Londra’da evsizler ve yoksullar için okullarda açılan yemekhanelere gıda toplayarak yardımda bulundu.

Bununla da sınırlı kalmayan Heyva-Sor toplanan yardımları okullara ulaştırdı ve bir okulun yemekhanesine maddi yardımda bulundu.

Heyva-Sor aynı zamanda diğer dayanışma ağları ile tercümanlık ve ilaç yardımı gibi konularda ortak çalışmalar yürütüyor.

Heyva-Sor UK, çalışmalarına ilişkin bir açıklama yaparak, “Heyva Sor a Kurdistan (Kurdish red Moon) olarak Covid-19 salgının tüm dünyada giderek yaygınlaştığı ve ölümlere yol açtığı bir dönemde, bulunduğumuz bölgelerde ihtiyaç sahibi insanlara yönelik bir çalışma başlattık” dedi.

Citizens UK adlı kurumla Londra Harringey bölgesindeki bir çok okulun erzak ihtiyaçlarını giderdikleri beliren Heyva-Sor, şunları kaydetti:

“Bölgede yaptığımız çalışma okul sorumluları ve yöneticileri tarafından memnuniyetle karşılanırken, yarattığımız dayanışmanın büyük bir moral ve destek oluşturduğunu gözlemledik. Heyva-Sor olarak dünyanın bir çok ülkesinde Kürdistan’da yaşanan insanlık dramlarına karşı geliştirdiğimiz ilişki ve dayanışma ağlarını bugün bu koronavirüs illetine karşı da geliştiriyoruz ve halklarımızın yanında oluyoruz.”

EN SON EKLENENLER