Yeni Özgür Politika dijital yayına geçti

Yeni Özgür Politika gazetesi, koronavirüs tehdidinin getirdiği sıkıntılar nedeniyle kağıt baskıya geçici bir süre ara verdi.

GEÇİCİ BİR SÜRELİĞİNE

Gazete tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Birçok basılı yayının artan maliyetler nedeniyle kapanmayla yüz yüze kaldığı bu süreçte bizler, öncelikle basın emekçilerinin sağlıklarını gözeterek, az sayı ile yürüttüğümüz çalışmalarla halkımıza basılı yayını ulaştırmaya ve bilgilendirmeye gayret gösterdik. Halkın haber alma hakkı nedeniyle edindiğimiz görevin gereği olarak, halkımızın ülke gündemini yakından takip etmesi ve yaşadığımız süreç içerisindeki gelişmeleri doğru bir bakış açısıyla değerlendirebilmesi için kağıt baskımızı şimdiye kadar aralıksız sürdürdük. Ancak geldiğimiz aşamada kağıt baskıya geçici bir süre ara vereceğimizi sizlere iletmek isteriz” denildi.

2 NİSAN’DAN İTİBAREN DİJİTAL YAYIN

“Basın emekçilerinin, dağıtım emekçilerinin karşı karşıya kaldıkları sağlık riskleri, bütün işyerlerinin kapalı olması, abonelerimize basılı gazetenin ulaşmasında yaşanan aksaklıklar ve artan maliyetler nedeniyle geçici bir süreliğine böyle bir karar almak durumunda kaldık” diyen gazete, şunları da kaydetti:
“Halkımızın haber alma hakkının kesintiye uğramaması için de şimdiye kadar geleneğini sürdürdüğümüz özgür basın çalışmalarımızın odağında ise bu dönem için dijital medya olacaktır.
Başta internet sitemiz olmak üzere halkımıza ulaşabileceğimiz tüm dijital mecralarda olmaya gayret edecek, halkımızı bilgilendirme misyonumuzu oynamaya devam edeceğiz.
Sürgünde neredeyse 25 yıldır Kürtçe ve Türkçe yayın yapan gazetemiz 2 Nisan’dan itibaren dijital yayına geçiyor. Selçuk’ların, Hafız’ların, Sinan’ların, Ferhat’ların, Gurbet’lerin, Nujiyan’ların, Ape Musaların mirasını sürdüren gazetemiz basılı gelenekten kopmayacaktır…
Sağlıklı koşullar oluşunca tekrar yazılı basında buluşmak dileğiyle…”

Yeni Özgür Politika gazetesine şu linkler üzeri ulaşabilir:

https://yeniozgurpolitika.net/

@y_ozgurpolitika

EN SON EKLENENLER