Türk devletinin katlettiği 3 Kürt kadın toprağa verildi

Türk devletine ait Silahlı İnsansız Hava Araçları (SİHA) bugün saat 13:10 sularında Maxmur Mülteci Kampı’na yönelik hava saldırısı düzenlemişti. Bombardımanda Maxmur’da yaşayan sivil iki kadın olay yerinde, diğeri de kaldırıldığı hastanede kan kaybından yaşamını yitirdi.

Kampa uygulanan ambargo yüzünden kampta bulunmayan sağlık malzemelerinden söz konusu yaralının şehit düştüğü öğrenildi. Saldırının ardından merkezi Irak hükümetinden bir heyet kampta incelemelerde bulunurken, şehit düşün Eyşö Ehmed Ferhan, Ezime Akdoğan ve Hawa Akdoğan’ın cenazelerin almak için kamp halkı koronavirüsü tehlikesine rağmen hastane önüne akın etti.

Daha sonra şehitlerinin cenazesini kampı halkı kitlesel cenaze töreni düzenledi. Törende Maxmur Demokratik Halk Meclisi adına konuşan Nuran Sezgin, saldırıyı sert şekilde kınadı. Türk devletinin saldırıları karşısında başta Birleşmiş Milletler, Irak hükümeti ve Federe Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin sessizliğini protesto eden Sezgin, Kürt halkının acilen birliğe ihtiyaç duyduğunu belirtti.

“Şehit Namirin” ve “Bijî Serok Apo” sloganlarıyla son bulan açıklamanın ardından her üç Kürt kadının cenazesi toprağa verildi.

Türk devleti 6 Aralık 2017, 13 Aralık 2018 ve 19 Temmuz 2019 tarihlerinde de Maxmur Mülteci Kampı’na yönelik hava saldırısı düzenlemişti.

Maxmur’da şehit düşen 3 Kürt kadının isimleri açıklandı

EN SON EKLENENLER