ANYAKAY-DER: Bu barbarlık düşman hukukunda bile yok!

Anadolu Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ANYAKAY-DER), Dersim’de çıkan bir çatışmada şehit düşen Agit İpek’in cenazesinin kargoyla ailesine gönderilmesine ilişkin basın açıklaması yaptı. Derneğin Fatih’te bulunan binasında yapılan toplantıya Barış Anneleri, Özgür Kadın Hareketi (TJA), Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Örgütü, Kürt Enstitüsü ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

‘DÜŞMAN HUKUKUNDA BİLE YOK’

ANYAKAY-DER Eşbaşkanı Sultan Karasu, cenazesi bir hafta boyunca sokak ortasında bekletilen Taybet İnan, Hacı Birlik, Hatun Tuğluk’u hatırlatarak, Agit İpek’in cenazesinin kargo ile gönderilmesinin de işkenceci zihniyetin devamı olduğunu söyledi. “Düşman hukukuna dahi sığmayan barbarca bir saldırı” diyen Karasu, sorumlular hakkında soruşturma açılmasını gerektiğini belirtti.

‘EN KURALSIZ, EN UTANÇ VERİCİ UYGULAMA’

Karasu, şunları da söyledi:
“Cenazenin kargo ile gönderilmesinin savaş hukukunda bile yer almadığını ifade eden Karasu, “Cenazeye bu tarz yaklaşım ve uygulamayı hiçbir din ve inanç kabul etmediği gibi, günah ve zulüm olarak tanımlar. Evrensel insan hakları ihlalinin en kuralsız ve utanç verici uygulaması olarak tarihe geçen bu yaklaşımı lanetliyoruz. Düşman hukukuna bile sığmayacak bu tarz uygulamalara son verilmesini, toplumun cenaze defnetme gelenek ve ritüellerine saygılı olunmasını, sorumlular hakkında derhal soruşturma açılmasını talep ediyoruz.”

EN SON EKLENENLER