Gün musahip olma günü

PERVİN YERLİKAYA

Demokratik Alevi Federasyonu İsviçre, Fransa ve Avusturya eşbaşkanları kardeş aile kampanyası için yürüttükleri çalışmaları aktararak herkese “Gün musahip olma günüdür” dedi.

FEDA kardeş aile kampanyasını yaygınlaştırmak için Facebook hesabı üzerinden yayınlar yapmaya devam ediyor. Dün akşam Ayten Şimşir moderatörlüğünde gerçekleşen yayına FEDA İsviçre, Fransa ve Avusturya eşbaşkanları katıldı. Mexmûr mültecine kampına yönelik saldırının da kınandığı canlı yayında, “kardeş aile kampanyasına katılalım, dayanışmayı büyütelim” çağrısı yapıldı.

Fırsata dönüştürelim

FEDA İsviçre Eşbaşkanı Songül Çelik, “Gün musahip olma günüdür. Musahiplik paylaşmaktır. Bu virüs başladığından beri birçok demokratik kurum ile birlikte WhatsApp grupları üzerinden iletişim içerisinde olduk ve bilgi paylaşımları yaptık. Bizler bu dönemde lokmalarımızı paylaşırdık, korona nedeniyle bunu yapamadık ama bu bir fırsattır. Kardeş Aile Kampanyası ile gelin bu kültürümüzü devam ettirelim, lokmalarımızı ihtiyaçları olanlar ile paylaşalım” dedi.

Lokmalarımızı paylaşalım

FEDA Fransa Eşbaşkanı Şahin Polat ise “Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir” sözünü hatırlatarak, “Bizler eskiden lokmalarımızın üstlerini kapatırdık, kimin ne getirdiği belli olması diye, bugün de lokmalarımızı bir araya getirip paylaşma günüdür” mesajı verdi.

Dosta Xızır, derdine derman ol

FEDA Viyana Eşbaşanı Şahin Kuçin de korona karşı yürüttükleri çalışmalardan bahsederken “Bizler de sağlık komitesi ve WhatsApp grupları oluşturduk. Ayrıca belediyelere başvuru yaptık ve onlarla koordineli çalıştık. Gelen tüm bilgiler anında Kürtçe ve Türkçeye çevirerek halkımızı bilgilendirdik” dedi. Kardeş Aile Kampanyası’nın da çok değerli olduğunun altını çizen Kuçin, “Son 40 yıldır süren bir savaş var ve bu yüzden zaten zor durumda olan insanlar dahada zor duruma düştü. ‘Dosta Xızır, derdine derman ol’ kampanyamıza ilgi büyük ve bu bizi çok sevindirdi” dedi.

EN SON EKLENENLER