Efrînli hukukçulardan uluslararası sessizliğe tepki

Şehba’daki Toplumsal Adalet Meclisi önünde bir araya gelen Efrînli hukukçular, basın açıklaması yaparak, Türk devleti ve çetelerinin Efrîn’de kadınlara karşı işlediği suçlara sessiz kalan uluslararası topluma tepki gösterdi.

‘SESSİZ KALARAK ORTAK OLUYORLAR’

Toplumsal Adalet Meclisi Eşbaşkanı Evîn Hac Hemo tarafından okunan açıklama metninde, Türk devleti ve çetelerinin Efrîn, Serêkaniyê ve Girê Spî’de halklara yönelik saldırılarına devam ettiği, uluslararası toplumun da bu saldırılara sessiz kalarak ortak olduğuna dikkat çekildi.

Açıklamada, Efrîn’de El Hamzat, Ehrar El Şam ve Ceyş El İslam çetelerinin son günlerde kadınları kaçırmasının, Efrîn’de işlenen gizli kalmış suçların bir kısmını gösterdiği belirtildi, belgelenemeyen birçok suçun işlendiği de vurgulandı.

Açıklamada şunlar da kaydedildi: “Efrînli hukukçular olarak 2 yıldan fazla bir süredir onlarca sivil toplum kurumu, hak örgütü ve basın kuruluşları olarak yapılan tüm çağrıların uluslararası ilgili kurumlara iletilmesine rağmen hiçbir şekilde harekete geçilmemiştir.”

 

 

 

EN SON EKLENENLER