MARDEF – KASIM ENGİN UNUTULMAYACAK

27 Mayıs günü Türkiye’nin Bradost bölgesinde düzenlediği hava saldırısında PKK Merkez Komite üyesi Pazarcıklı Kasım Engin – İsmail Nazlıkul hayatını kaybetmiştir.

Maraş’ta Nurhak, Engizek, Binboğada, Botan ve Güney Kürdistan’da faaliyet yürütten Kasım Engin’in ayrıca eğitim ve basın çalışmalarında yer almıştır.

Kasım Enginle ilgili olarak MARDEF’de bir basın açıklaması yaptı.

MARDEF açıklamada “Pazarcık’lı hemşerimiz, arkadaşımız Kasım Engin- İsmail Nazlıkul, Türk devletinin hava saldırısıyla şehit olmuştur. Kasım Engin, bölgeyle ilgili olarak önemli çalışmaları olan, bölgenin sorunlarına vakıf, demokrasi ve özgürlük ideali için yaşamış ve bu uğurda bir yurtsever olarak hayatını kaybetmiştir.” dedi.

Basın açıklamasının tam metnini aşağıda paylaşıyoruz.

HALKIMIZ EVLATLARINI YAŞATACAKTIR.

Pazarcık’lı hemşerimiz, arkadaşımız, yoldaşımız, PKK Merkez Komite üyesi Kasım Engin – İsmail Nazlıkul, Türk devletinin 27 Mayısta yaptığı hava saldırısıyla şehit olmuştur.

Kasım Engin yoldaş, genç yaşta ve sürgünde özgürlük hareketiyle tanışmış ve o günden sonra bütün ömrünü, özgürlük ve demokrasi için her cephede ve çok yönlü hizmetlerle geçirmiştir.

PKK tarafında yapılan açıklamada, Kasım engin, “partimizin çok değerli militanı, komutanı, yöneticisi, PKK Merkez Komite yöneticisi” olarak tanıtılan Kasım Engin’in ailesine başsağlığı dilekleri ifade edilmiştir.

Kasım Engin, mücadele hayatı boyunca görev aldığı her alanda ve dönemde, görevlerine bağlılığı ve başarı azmiyle çevresinde herkesi etkilemiş herkesin gelişmesine katkıda bulunmuştur. Bu nedenle Kasım Engin, kendisini tanıyan herkesin bilincinde ve yüreğinde iz bırakan büyük bir devrimci yurtsever önder olarak halkımız tarafında unutulmayacaktır.

Kasım Engin, bölgeyle ilgili olarak önemli çalışmaları olan, bölgenin sorunlarına vakıf, demokrasi ve özgürlük ideali için yaşamış ve bu uğurda bir yurtsever olarak hayatını kaybetmiştir.

Hiç kimse sürdürülen bu savaşı “birlik- bütünlük” adına meşru göstermeye çalışmamalıdır. Bu savaş zorba iktidarların haksız bir savaşı olarak halklarımıza acı, kan ve gözyaşı olarak dönmektedir.

Halklarımıza ve değerlerimize karşı sürdürülen bu haksız savaşta hayatını kaybeden Kasım Engin yoldaşı saygı ile anarken, bu kirli savaşın bir an önce bitmesi için elimizden geleni yapacağımızın bilinmesini istiyoruz.

KASIM ENGİN UNUTULMAYACAK, HALKLARIMIZIN BİLİNCİNDE YAŞAYACAKTIR.

MARDEF

https://www.youtube.com/watch?v=xc7KF8MQCPE

EN SON EKLENENLER