HDP KAPATILSIN, CHP YAŞASIN….

Gündem sıkıştıkça, Hdp’ye operasyon çeken iktidar. Tüm işlerini Hdp üzerinden halletmeye çalışıyor. Ekonomik kriz mi var. Çek bir Hdp operasyonu unutulsun. Çocuk istismarı, Kadına şiddet, polis şiddeti mi gündeme geldi, çek bir operasyon şöyle terör örgütü sosuyla kapat gündemi gitsin. Darbe gündemi mi istersin yap Hdp’ye darbe kapanıversin. Hem bu kadar işlevli bir muhalefet partisini  Perinçek ve asker arkadaşları neden kapatmak ister. Yoksa tersinden iktidara mı bir darbe planlanıyor. Hdp’ye süresiz devam eden operasyonlarla gündeme sokulan darbe tersine döner mi? Dışarıda Hdp’li kalmayınca ne yapacaklar bu sefer, Hdp’ye operasyon hazırlayanlar Hdp’lileş mesin? Yani ya huyundan ya suyundan. Hdp bu kadar araştırılırken tersinden bir ideolojik farkındalık açığa çıkmasın. Türkiye Hdp’lileşiyor mu ne?  İçeride kurucuları bir Hdp, iki de Hdp benzeri parti kurulabilecek durumda iken, dışarda kurulacak üç Hdp daha çıkar. Birde kötü haber bu Hdp’ler halk tarafından da seviliyor. Hem dövüşüp, hem gülümsüyorlar. Cana yakınlar birde halka çok benziyorlar. Dinleri bütünler ile dini olmayanlar, ırkları farklı olan ile, dilleri farklı olanlar hepsi bir arada biribirilerinin haklarını birlikte savunuyorlar. Hem dirençli, hem cıvıl cıvıl, hem de halklara iktidarlarını kuracak kadar cesur yaklaşıyorlar. Öyle acemilik falan da yok. İş mi 24 saat çalışıyor gibiler. Kürtleri, Alevileri, Sunnileri, Arapları, Süryanileri, Lazları, Çerkesleri, Ezidileri, Türkmenleri, Romanları var. Anadolu gibiler hiçte gocunmuyorlar hani inançlarından, renklerinden, cinslerinden. Ha birde kadınlar %50 ile temsil ediliyorlar. Eş başkanlık da cabası. Bir ülkede böyle bir parti kapatılmasın da ne yapsınlar. Hiç görülmüş mü Anadolu’nun, Mezopotamya’nın Halkların bu kadar iktidara talip olduğu, ayıp değil mi? Halk ne yapar oyunu verir gider evinde oturur. Vergisini öder. Dayağını yer. Mecliste bu kadar halk olur mu hiç. Amanin devlet için büyük tehlike. Onlar ölmek içindir. Savaş savaş, kapısı altın varaklı daha bir Şehit hanesi görmedi bu gözler. Halka bu kadar yer olmaz tabi mecliste. Lakin orası artık halkın meclisi değil diyorlar. Hdp çekilsin diyorlar. E çekilsin halka ayıp olmaz mı? Halk bu kadar içine girmişken işini çözmeden bırakmak olur mu? Yarın Vekiline Vekil olan halk bunun hesabını sormaz mı insana? Ben sana vekil oldum o sandık başında bazen canımı koydum, mitinglerinde canıma kıydılar, mezara koyup ardına düştüm. Bu mudur benim sana vekaletimin karşılığı diye sormaz mı insana, sormaz deyip ahkam kesenler halktan haberiniz yok.

Hdp muhalefet içinde çok kullanışlı, bu insanlar meydan kurulunca biz ne kadar hapse de tıktırırsak, ne kadar ölümlerine ferman yazıldığı zaman onay versek de ellerini vicdanlarına koyup bizi dardan kurtarıyorlar diyor. Onlar kötü günü bilir, çünkü halka benziyorlar. Bazen Hdp’yi iş bilmez görüp arkalardan iş çeviriyorlar. Sanki halk bildikleri cahil halen. Halka cahil cahil deyip üstünden atlayarak ya da samimi maskeler ile gülümseyerek iş bitirdiklerini düşünürler ya. Kravat arkasına saklanmış boyunduruk siyaseti işte. Bugün basınına vekil olan halkın gazetecileri içeride ise, vekili olduğu belediye başkanları içeride ise, halkın vekili olduğu milletvekilleri içerde ise sebebi bu arkadan iş çeviririm kravatlı boyunduruk, yaltaklanma siyasetidir. Kürtler – Aleviler için dert etmeyin siz hiç taştan insan yapma yaratıcılığı oluşmuş artık halkta. Belediye mi valla daha onlarcasını geliştirecek yaratıcılık var. Memleket mi, Yurt mu dünya artık yurdu olmuş. Anadolu da, Mezopotamya da halkların 5000 yıllık Yurttaş geleneği var. O kadar da Nemrut, Muaviye ve Hınzır paşa görmüşlüğü var. Peygamber doğurmuş bu topraklar. Hakikat mi korumayacak. Alevileri kendine yedeklediğini düşünen kurnaz boyunduruklu siyaset bunu bir kere daha çok iyi düşünmelidir. Aleviler artık Anayasal Kurucu Yurttaşlık çizgisindedir. Sosyal demokrat gibi davrananlar arasında Halkların çocukları gerçeği iyi bilir. O güvendiğiniz dağlara kar yağmaz ama o dağların evlatları sizi bildiğiniz gibi yapar. Aleviler kentleri iyi bilen, dağlı kabilelerdir bilirsiniz. Asimile etmek için az uğraşmadınız. O nedenle, öyle saf görünüp istihbari yaltaklanmaya gerek yok. Enis Berberoğlu cevabı içinizde ki istihbaratçılara verilmiş cevaptır. O nedenle diliniz Leyla Zana’ya, Musa Farisoğulları’na değmez. İnsanın tükürüğü bu kadar da kurumaz ki, hiç birşey olmazsa “Tu sana” diyecek cesaret bırakır insan içinde. Bu nedenle Belediyeleriniz bile komik duruma düşmek üzere. Alevileri çöpçü kadrosu ile de uzun süre ses etmeyip size gösterdiği vefayı anlamadınız. Gezide ölenler Demokratik bir Türkiye arzuladılar. Biraz hak bilenler öne çıksın artık. Lakin halkın Vekil olduğu Milletvekilleri sizin kurnaz siyasetenizden dolayı içeride. Halk bunu unutur sanmayın. Öyle yolsuzluk falan filan hikayelerine itibar etmez. Bu memleket de yolsuzluktan içeride olan milletvekili olmadı henüz.

Hdp’nin Türkiye siyasetinde işlevi her açıdan görünürdür. Dünya için de yüz akıdır. Demokrasi yürüyüşü ile Demokratik ısrarın halklar için ne kadar önemli olduğunu kavrayan Hdp sürece müdahale etmiştir. Bundan sonrası Halk İktidarının seçenekleri üzerine yerel ve uluslararası deneyimleri paylaşacağı güçlü bir konferansa. Halk ekonomisi ve ekonomik modelini Türkiye ve Dünya halkları ile paylaşacağı Yeniden Emek ve Ekonomi Kongresi ve Anadolu, Mezopotamya Halklarının ortak çıkarlarını paylaşacağı Halklar ve İnançlar Kongresi, Türkiye ve Dünya kadınlarının birlikte deneyimleri aktaracağı Kadın Kongresi’ne ve Çocuklar İçin Büyük Çocuk Buluşmasına imza atması. Türkiye Demokrasi süreci için güçlü katkı sağlayacaktır. Halkın vekaletine güçlü cevap verilmiş olacaktır. Bizlerin omuzunda ise bu sürece aklımızın, emeğimizin, gücümüzün yettiğince anlamlı güç vermek olmalıdır. Birlikte demokratik mücadele halklara umut olabilir.

Hakk Aynamız, Xızır Yardımcımızdır.

EN SON EKLENENLER