AKP-MHP İktidarının yürüyüş korkusu: HDP binası ablukada

HDP’nin yarın Ankara’ya başlatacağı yürüyüş nedeniyle Edirne, Tekirdağ ve yürüyüş güzergahında olan Kocaeli gibi kentlere ‘giriş sınırlandırılması’ getirildi. Bunun yanı sıra, yürüyüşe bir gün kala partinin Beyoğlu’nda bulunan binasının çevresi de polis ablukasına alındı. HDP İl Örgütü binası önünde polisler TOMA ve Akrep tipi zırhlı araçlarla bekliyor.  

POLİSTEN YALAN GEREKÇE

HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Elif Bulut, polislerin ‘basın açıklaması’ iddiasıyla kapının önüne geldiklerini söylediklerini aktardı. Polislere herhangi bir açıklamalarının olmadığını aktardıklarını belirten Bulut, şunları ifade etti:
“Açıklamanın olmadığını söylememize rağmen polisler binamızın olduğu sokaktan ayrılmadı. Yürüyüş öncesi HDP abluka altına alınmaya çalışılıyor. Sokaktan gelen geçene buradan geçmeme talimatı veriliyor. Binanın bulunduğu sokağın başında çevik kuvvet ekipleri bekliyor. Sokağa bakan ara sokaklarda da araç ve polisler bekliyor. Sokakta park halinde bulunan araçları çektirdiler, hiçbir aracın park etmesine izin vermiyorlar. Programımızın olmadığını söylememize rağmen ‘biz öyle bir duyum aldık, bekleyeceğiz’ diyorlar. Bununla HDP’nin yapmak istediği ‘demokrasi yürüyüşü’ öncesi gözdağı verilmeye çalışılıyor.”

 

EN SON EKLENENLER