Av. Doğan: Kulaçoğlu ‘Kral çıplak’ dediği için rehin alındı

Taylan Kulaçoğlu, ‘İsimsizler Hareketi’ adıyla sanal medyadan yaptığı paylaşımlardan ötürü Ak-Troller ve yandaş medya tarafından hedef gösterildikten sonra tutuklandı. Kulaçoğlu, Burhaniye T Tipi Cezaevi’nde 32 gün süren keyfi tecridin ardından adil yargılama talebiyle ölüm orucuna devam eden Avukat Aytaç Ünal’ın hücresine alındı. İktidarı eleştiren müvekkili Kulaçoğlu’nun muhalif olan herkese gözdağı maliyetinde rehin alındığını vurgulayan Avukat Tamer Doğan, ANF’ye konuştu.

PROPAGANDA JET HIZIYLA ÖRGÜT ÜYELİĞİNE DÖNÜŞTÜRÜLDÜ

Doğan, yaşanan süreci şöyle anlattı: “Müvekkilim Kulaçoğlu’nu ilk etapta, ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik’ suçlamasıyla gözaltına aldılar. Oradan bir şey tutturamayınca da bu kez örgüt propagandası iddiasıyla Ayvalık’tan Balıkesir Emniyeti’ne sevk ettiler. Örgüt propagandası olarak açtıkları dosya jet hızıyla örgüt üyeliğine dönüştürüldü. Müvekkilimin, konser yasaklarına karşı ölüm orucunda yaşamını yitiren Grup Yorum üyeleri Helin Bölek ve İbrahim Gökçek ile adil yargılanma talebiyle tutulduğu cezaevinde ölüm orucunda yaşamını yitiren Mustafa Koçak’ın yaşaması için yaptığı paylaşımlar ve evinde bulunan silah dosyanın DHKP/C üyeliğinden açılması için yeterli sayıldı.

Müvekkilim hem kendi hem de eşi üzerinden türlü türlü ölüm tehditleri alıyordu. O nedenle evde kurusıkıdan bozma ruhsatsız bir silah bulunduruyordu. Polisin, müvekkilimin Ayvalık’taki evine tekrar baskın düzenleyip söz konusu silahı bulması üzerine dosya örgüt üyeliğine dönüştürüldü.”

POLİS EVDE ARAMA YAPARKEN SİLAH FOTOĞRAFI SANAL MEDYADA PAYLAŞILDI

Polisin evde arama yaptığı sırada, silah fotoğrafının sanal medya üzerinden paylaşıldığına dikkat çeken Doğan, akabinde kara propaganda başlatıldığını belirtti. Bugün birçok AKP’linin sanal medya üzerinden cephanelik fotoğrafları paylaşıp, silahla poz verdiğini hatırlatan Doğan, müvekkilinin tehditlere karşı can güvenliğini sağlamak için evinde silah bulundurmasının ise kriminalize edildiğini vurguladı.

Doğan, 19 Mayıs günü Balıkesir Adliyesi’ne çıkartılan Kulaçoğlu’nun adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına rağmen Ayvalık’a kadar polis tarafından takip edildiğini ve sabah evinden tekrar gözaltına alınıp tutuklandığına dikkat çekti. Bu işlemler yapılırken avukatlar olarak kendilerine haber dahi verilmediğini belirten Doğan, yerlerine genç bir avukatın tayin edildiğine işaret etti.

İHTİYAÇLARI ÜÇ HAFTA BOYUNCA KARŞILANMADI

Hukuksuzluğun ve eziyetin götürüldüğü Burhaniye T Tipi Cezaevi’nde de devam ettiğini anlatan Doğan, cezaevinde yazı ve logolu tişört sokmak yasak olduğu için müvekkilinin eşyalarına el konulduğunu, salgın gerekçesi gösterilerek konulduğu tek kişilik hücrede üç hafta boyunca yastık ve battaniye verilmediğini, ailesi tarafından gönderilen kıyafetlerin ve paranın teslim edilmediğini; ihtiyaçlarının yan hücrelerdeki adli mahpusların sayesinde karşılayabildiğini belirtti.

Müvekkilinin 32 gün boyunca keyfi olarak ağırlaştırılmış müebbet koşullarında tutulduğuna işaret eden Doğan, Kulaçoğlu’nun aynı cezaevinde tutuklu bulunan ve adil yargılanma talebiyle ölüm orucunda olan avukat Aytaç Ünsal’ın hücresinde kalma talebinin de hangi örgütten tutuklandığı dosya içeriğine yazılmadığı için reddedildiğini belirtti.

YEŞİL-SARI- KIRMIZI EŞARP BULUNDURMAK DA ÖRGÜT ÜYELİĞİ SAYILDI

Hakimin, müvekkilinin hangi örgütten tutuklandığını yazmayı unuttuğu için Kulaçoğlu’nun siyasi tutsakların yanına götürülmediğine dikkat çeken Doğan, şöyle konuştu: “Hakim, müvekkilimin “yasadışı örgütten” tutuklandığını yazmış ama hangi örgüt olduğunu belirtmemiş. Ancak Kulaçoğlu’nun evinde bulunan ve eşine ait yeşil-sarı-kırmızı renkli bir boyun eşarbı gerekçe gösterilerek cezaevine gönderilen tutuklama müzekkeresinde PKK/ KCK örgüt üyeliği yazılmış. Bu nedenle müvekkilimin Avukat Aytaç Ünsal ‘ın yanına kalma talebi uzun süre kabul edilmedi. Günlerdir süren bir uğraş sonrası Taylan’ın nihayet Ünsal’ın hücresine alındığını öğrendik.”

TOPYEKÜN BİR ORGANİZASYONLA FAŞİZM KURUMSALLAŞTIRILIYOR

Polisinden yargısına topyekün bir organizasyon ile karşı karşıya olduğuna işaret eden Doğan, baskı, tehdit ve tutuklamalarla faşizmin kurumsallaştırılmaya çalışıldığını kaydetti. İktidarın “kral çıplak” diyen herkesi göz önünden çekmek istediğini belirten Doğan, cezaevlerinin de o nedenle boşaltıldığını düşündüğünü söyledi.

Kronik akciğer hastası olan Kulaçoğlu’nun kulağının arkasında da kist çıktığını aktaran Doğan, müvekkilinin derhal serbest bırakılması istedi.

 

 

 

EN SON EKLENENLER