‘Türkiye’nin suçları araştırılmalı’

Fırat Bölgesi İnsan Hakları Örgütü, Türk devletinin 25 Haziran günü Kobanê’de 3 kadını katletmesine ilişkin açıklama yaptı. Örgütün merkez binası önünde yapılan açıklamada Türk devletinin saldırılarını arttırdığı ifade edildi.

İnsan Hakları Örgütü, Türk devletinin işlediği suçlara araştırmak üzere bir uluslararası araştırma komitesi kurması çağrısında bulundu.

Kobanê Kanton Meclisi de DAİŞ’in 25 Haziran 2015’te Kobanê’ye yaptığı katliamda hayatını kaybedenleri andı. Katliamda 233 sivil hayatını kaybetmişti.

Kobanê Kanton Meclisi eşbaşkanları Mistefa Êto ve Leyla Ehmed, Türk devleti başta olmak üzere tüm saldırılara karşı mücadelenin büyütülmesi gerektiğini kaydetti.

Efrîn Bölgesi Özerk Yönetimi ise yazılı açıklamasında Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’In Hitler ve Saddam Hüseyin’in yolunda ilerlediğini belirtti.

Özerk Yönetim, Türk devleti Efrîn’de kadınlara karşı suç işliyor. Koronavirüs ve Sezar Yasalarını fırsata çevirmek istiyor. Uluslararası toplum da bu suçlar karşısında sessizliğe gömülüyor. Özerk Yönetim olarak ABD, Rusya başta olmak üzere uluslararası kamuoyunun tepkisizliğini kınıyoruz” dedi.

EN SON EKLENENLER