Kürt Gerillasının Müzik Grubu Awazê Çiya’dan Hasret Gültekin anısına klip

Awazê Çiya grubu, 2 Temmuz 1993’te Sivas Madımak otelde gerçekleşen katliamın 27’nci yıl dönümünde, “Rüzgarın Kanatlarında” adlı bir şarkının klibini yayınladı.

Daha önce sanatçı Hasret Gültekin tarafından da seslendirilen ‘Rüzgarın Kanatlarında’ isimli şarkının söz ve müziği Erdal Akkaya’ya ait. Şarkıyı  ise grup üyesi gerilla Yılmaz seslendirdi.

Gerilla müzik grubu geçen yıldan bu yana, direniş ve anma içerikli çok sayıda klip yayınladı.

Grup, yıl içerisinde 8 Nisan’da “Botan” isimli albümünü tamamladı. Botan klasiklerinden oluşan albüm, Kürt-Alman Kültür Enstitüsü ve enstitünün yeni dijital müzik kanalı ‘4Kurdistan’ tarafından tüm dijital platformlardan yayımlandı. Grup, 2017 yılından beri hazırlığını sürdürdüğü albümü Mehmet Tunç, Pakize, Nayir ve Asya Yüksel şahsında Cizre-Botan’ın öz yönetim direnişi şehitlerine atfetti.

27 Nisan 2009’da Bostancı direnişinde halkların kardeşliği için son mermisine kadar direnerek şehit düşen Orhan Yılmazkaya anısına da bir klip, 27 Nisan 2020’de yayınlandı. Devrimci Karargah tutsaklarının sözlerini yazdığı şarkı, Awazên Çîya grubu tarafından bestelendi ve klip hazırlığı ise Devrimci Cephe tarafından yapıldı.

14 Ağustos 2019’da Awazê Çiya, “Dağlardan denizlere” klibi ile dinleyicilerin karşısına çıktı.

Aynı yıl 23 Temmuz’da Serhildana Şoreşê, 23 Mayıs’ta ise gerilla direnişine ilişkin bir klip yayınlanmıştı.

EN SON EKLENENLER