Çorum’da katledilenler anıldı: Düzeni değiştirebiliriz

Çorum Emek ve Demokrasi Platformu, Çorum Katliamı’nın 40’ıncı yıl dönümü vesilesiyle Kadeş Meydanı’nda anma etkinliği düzenledi. Anmaya, Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Tülay Hatimoğulları , Zeynel Özen, HDP eski Milletvekili Turgut Öker, Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Hüseyin Güzelgül, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Gani Kaplan, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı Ercan Geçmez ve çok sayıda kişi katıldı.

‘NEFRET SUÇLARININ SONUCU’

Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Hüseyin Güzelgül, ayrımcı politikalar ve nefret dolu bildirilerin sonuncunda Alevilere yönelik saldırıların yapıldığını vurguladı. Güzelgül,“Ülkemizde nefret suçları yargılanmıyor, üstü örtülüyor. Devlet her katliamdan sonra üç maymunu oynuyor. Oysa nefret suçları unutuldukça siyasette nefret dili sürüp gitmektedir” dedi.

‘BİRLEŞİRSEK DÜZEN DEĞİŞİR’

Güzelgül, tarihle yüzleşmeyenlerin demokratik bir toplumu inşa edemeyeceğini söylerken, şöyle devam etti: “Aleviler tarihi boyunca yaşadıkları bunca zulme rağmen yolundan dönmeden dik durmayı başarmışlardır. Ancak şimdi dik durmak yeterli değildir. Yezid zihniyeti devam ettiği sürece mazlumların çilesi, zalimlerin düzeni devam edecektir. Bu düzeni değiştirmek için ezilen Aleviler, yok sayılan Kürtlerin, sömürülen emekçilerin bir araya gelmesinden başka bir yol yoktur.”

‘AKP KATLİAM ZİHNİYETİNİN UYGULAYICISI’

HDP Milletvekili Tülay Hatimoğulları ise kurulduğu günden beri farklı halklara ve inançlara düşman bir devlet anlayışı olduğunu ifade etti.
Hatimoğulları, AKP iktidarının katliam tarihiyle yüzleşmek yerine resmi ideolojinin bir numaralı uygulayıcısı olduğunu vurgulayarak, “Geçtiğimiz günlerde kültürel iktidarımızı sağlayamadık diyen Cumhurbaşkanı, Diyanet’i daha fazla devreye koymuştur. Yine aynı iktidar Hıristiyanları hedeflemiş, kiliselere saldırmıştır. Aynı iktidar barışı, kardeşliği, adaleti, özgürlüğü savunanları tehdit etmektedir” diye kaydetti.

 

EN SON EKLENENLER