Ulm’da Ahmet Nesin’le Sivas anması!

Gazeteci-Yazar Ahmet Nesin’in konuşmacı olarak yer aldığı, Tohum Kültür Merkezi önünde açık havada gerçekleştirilen etkinliğe 100’den fazla kişi katıldı.

Ulm Tohum Kültür Merkezi’nde (TKM) 27. Yıldönümünde 2 Temmuz Sivas Katlimaı Anması gerçekleştirildi.

2 Temmuz’da Sivas’ta ve diğer tüm katliamlarda katledilenlerin anısına bir dakikalık saygı duruşu geröekleştirildi. Programın ilk bölümünde, ATİK-Ulm YDG Müzik Grubu halk türküleri seslendirdi. Gençlerden oluşan grup büyük beğeniyle dinlendi.

TKM temsilcisiyle birlikte Gazeteci-Yazar Ahmet Nesin katliamın tarihsel sürecini ve güncel sorunları ele alarak, politik nedenlerini katılımcılarla paylaştılar. Başta TKM temsilcisi “Gerçek sorumlu faşist devlettir” diyerek, başta 2 Temmuz katliamına vurgu yaparak, saldırı ve katliamlardan hükümetlerin değil, devletin sorumlu olduğunu dile getirdi. Konuşmacı bunun Çorum, Maraş, Roboski Katliamlarında da aynı şekilde gerçekleştiğinin de altını çizdi.

Ahmet Nesin sunumunda başta devrimci örgütlerin halen ayrı ve kendi aralarında kopuk hareket edişlerini üzücü gördüğünü anlattı. 2 Temmuz konusunda özellikle Aydınlık gazetesinin nasıl devletle hareket ettiğini ve bu katliamın bir planlayıcısı olduğunu dinleyicilerle paylaştı. Ulm’da faaliyet yürüten AGİF, AKM, Sol Parti/Türkiye, ADHF gibi kurumlardan da katılımın olduğu anma etkinliği, dinleyicilere verilen söz hakkı ve yöneltilen soruların yanıtlanmasıyla son buldu.

EN SON EKLENENLER