Afganistan’da istihbarat binasına Taliban saldırısı

Saldırı Samangan vilayetinin merkezi kenti Aybak’ta gerçekleşti. Vilayet yönetimi sözcülerinden Muhammed Sadık Azizi, “Sözkonusu olan, bombalı bir otomobille başlayan karmaşık bir saldırıdır” dedi.

Azizi’ye göre saldıranlardan dördü güvenlik güçleri tarafından öldürüldü. Samangan Valisi Abdul Latif İbrahimi, güvenlik servisleri bünyesinde 10 kişinin öldüğü ve 54 kişinin yaralandığını bildirdi. Yaralılar arasında sivillerin de olduğu belirtildi. Saldırıyı Taliban hareketi üstlendi.

ABD ile yapılan anlaşmaya rağmen Talibanlar hükümet güçlerine yönelik saldırılarını sürdürüyor. Afgan Ulusal Güvenlik Konseyi’ne göre geçen hafta içerisinde Taliban saldırılarında 23 sivil öldü. Talibanlar bu açıklamaya henüz tepki göstermedi.

Kunduz eyaletinde de iki ayrı kasabada gece saatlerinde düzenlenen taliban saldırılarında en az 20 güvenlik gücü mensubu öldü.

ABD ile Talibanlar, Şubat ayında Katar’ın Doha kentinde tarihi bir anlaşma imzalamıştı. Afgan hükümetinin dışlandığı bu anlaşma, Talibanların güvenlik garantileri vermesi ve Afgan hükümeti ile diyalog başlatması karşılığında Amerikan güçlerinin çekilmesini öngörüyor.

En son Temmuz ayı başında ABD’nin Afganistan elçisi Zalmay Khalilzad ile Talibanlar yeniden bir araya gelmiş, t araflar, ekonomik fırsatları ele aldıklarını bildirmişlerdi.

EN SON EKLENENLER