Ağrı’da protesto: Diyadin’de gasba izin vermeyeceğiz

Halkların Demokratik Partisi (HDP) yönetimindeki Ağrı Diyadin Belediyesi Eşbaşkanı Betül Yaşar’ın sabah saatlerinde siyasi soykırım operasyonuyla gözaltına alınması ve belediyenin polisler tarafından ablukaya alınması protesto edildi. HDP Ağrı milletvekilleri Abdullah Koç ve Dilan Dirayet Taşdemir’in de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi, HDP İlçe Örgütü binasından belediyeye kadar giderek, açıklama yapmak istedi. Polisler, eyleme ‘izin vermeyeceğini’ belirtti. Grubun ısrarı sonuç verdi ve belediye binasının bulunduğu sokakta açıklama yapıldı.

‘ASLA KABUL ETMEYECEĞİZ’

HDP Ağrı Milletvekili Abdullah Koç, “darbe hukuku ve siyasetinin” yürütüldüğünü kaydetti. Koç, “Derhal belediye eşbaşkanımızın serbest bırakılmasını ve belediyede sürdürülen polis ablukasına son verilmesini istiyoruz. Bu halk iradesine sahip çıkmaya devam edecektir. Bu irade gasbını asla kabul etmeyeceğiz” dedi.

‘TALAN VE HIRSIZLIK AMAÇLANIYOR’

HDP’li Taşdemir ise “talan ve hırsızlığın” amaçlandığını ifade etti, şunları söyledi: “Biz kayyumları iyi tanırız. Gidin Diyarbakır, Mardin ve diğer belediyelere bakın. Halkın kaynaklarının nasıl yenildiğini, yandaşlarla nasıl  paylaşılıyor görün. AKP iktidarı iyi bilsin ki bu faşist politikalar önünde eğilmeyeceğiz. Bu gün belediyelerimize zorla el koyulmuş olabilirler ama irademize, mücadelemize, özgürlük arayışımıza kimse el koyamaz. AKP her dönem Kürt düşmanlığı yapmış ve Kürt düşmanlığı üzerinden politikalarını sürdürüyor. İyi bilsinler ki Kürt düşmanlığı yapanlar kaybetmiştir. AKP de kaybedecektir.”
Açıklamanın sonunda “Kayyum gidecek, halk gelecek” ve “AKP halka hesap verecek” sloganları atıldı.

 

EN SON EKLENENLER