Yüksekdağ’ın avukatlarından açıklama: Eşi benzeri yok

HDP’nin rehin tutulan Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın avukatları ile HDP Amed Milletvekili Semra Güzel, HDP Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi. Yüksekdağ’ın tutuklu yargılandığı duruşmanın yarın (14 Temmuz Salı) Ankara’da görülecek duruşmasına dikkat çekilen açıklamada, Yüksekdağ’ın tutukluluğundaki hukuksuzluklara vurgu yapıldı.

‘EŞİ BENZERİ AZ BULUNAN UYGULAMA’

Avukat Sezin Uçar, “Yüksekdağ başta olmak üzere HDP’li tüm seçilmişler nezdinde yapılan yargılamalar esasta siyasal özgürlüklere yöneliktir. Müvekkilimiz de siyasi faaliyetlerinden kaynaklı yargılanıyor. Türkiye’de eşi benzeri az bulunan uygulamalarla karşı karşıya geldi” dedi.

Avukat Ezgi Güngördü ise “Yüksekdağ’ın davalarındaki suçlamalar HDP’nin siyasi faaliyetlerinden ibarettir” diye belirtti.

“Yüksekdağ zaten tutuklu yargılandığı fiiller nedeniyle yeniden tutuklu olarak yargılanmaktadır” vurgusunda bulunarak hukuksuzluğa işaret eden Güngördü, “Yüksekdağ hakkındaki AİHM başvurusunda henüz karar çıkmamıştır” bilgisini de verdi.

Avukatlar, hapishaneden gönderilen mektup ve fakslara keyfi bir biçimde sansür uygulandığını da dile getirdi.

‘AKP İKTİDARI KADINLARA DÜŞMAN’

HDP Amed Milletvekili Semra Güzel ise şunları kaydetti:

“AKP, iktidarını kadınlara yönelik düşmanlık üzerinden yürütüyor. Bugün bunun bir parçası olarak Figen Yüksekdağ, Gültan Kışanak, Sebahat Tuncel ve birçok kadın siyasetçi kadın mücadelesi yürüttükleri için rehineler. Bu mücadeleyi yıllardır yürütüyoruz yine yürütmeye devam ediyoruz. Biz bu mücadeleyi toplumun öznesi olarak yürütüyoruz. Bugün hayatın her alanında Figen Yüksekdağ, Gültan Kışanak, Sebahat Tuncel binlerce kadın bu mücadeleyi cezaevinde yürütüyor. Biz de bulunduğumuz her alanda bu mücadeleyi yürüteceğiz.”

EN SON EKLENENLER