Bulgaristan, Türkiye’yi uluslararası hukuka uymaya çağırdı

Atina’yı ziyaret eden Bulgaristan Dışişleri Bakanı Ekaterina Zaharieva, Yunan mevkidaşı Nikos Dendias ile birlikte gerçekleştirdiği basın toplantısında, “Doğu Akdeniz’de gerilimlerin artması tüm Avrupa Birliği için bir tehlikedir” dedi.

Türk devletinin illegal faaliyetleri nedeniyle 21 Temmuz’dan bu yana Doğu Akdeniz tehlikeli bir askeri tırmanış içerisinde. Türk devletinin Kastellorizo (Kızılhisar) adası çevresine savaş gemileri ve bir yakıt arama gemisi göndermesi üzerine Yunan Deniz Kuvvetleri de alarma geçmişti.

Yunan hükümeti sözcüsü Stelios Petsas, Ankara’nın illegal faaliyetlerini sürdürdüğünü belirterek, Yunanistan’ın uluslararası hukuk ve iyi komşuluk ilişkileri çerçevesinde iletişim kanallarına sahip olmak istediğini ifade etti.

Bulgar Bakan Zaharieva, “tüm anlaşmazlıkların diyalog yoluyla çözülmesi” gerektiğini belirtirken, “Türkiye bizim en önemli komşumuzdur ve iyi ilişkilerimizi sürdürmek çıkarımızadır. Ama Türkiye uluslararası hukuk çerçevesinde hareket etmeli” dedi.

Yunanistan Başbakanı Boyko Borrisov’un Türk hükümeti ile uzun zamandır iyi ilişkileri var. Bulgar hükümeti Erdoğan rejiminin eski suç ortağı Gülen cemaatinin çok sayıda üyesini Türkiye’ye teslim etti. Yunanistan ise Türkiye’nin iade taleplerini reddediyor.

EN SON EKLENENLER