Venezuela’da yakıt protestosu : 1 ölü

Venezuela Toplumsal Çatışmalar Gözlemevi isimli sivil toplum örgütü Twitter üzerinde paylaştığı bilgide, 47 yaşındaki bir kişinin Araguea de Barcelona kentinde protesto eylemi sırasında öldüğünü belirtti.

Twitter üzerinde paylaşılan bir görüntüde, Bolivar Ulusal Muhafızları’na bağlı silahlı bir grubun olay yerinde olduğu görüldü.

Savcı Tarık William Saab da siviller ve ulusal muhafız üyeleri arasında çıkan çatışmada bir kişinin öldüğü, bir kişinin yaralandığını doğruladı.

Savcı, çatışma ardından 4’ü asker olmak üzere 6 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Yerel medyaya göre 17 gündür yakıt almak için sırada bekleyen kişiler, hiç sıraya girmeden askerlerden yeşil ışık alarak öne geçen araçlar nedeniyle öfkelendi ve çatışmalar yaşandı.

Venezuela’da son bir aydır yakıt soruna karşı yaşanan protesto eylemlerinde 2 kişi hayatını kaybetti. 17 Temmuz günü de 18 yaşındaki bir kişi ülkenin doğusunda ağır yaralanarak yaşamını yitirmişti.

Venezuela Toplumsal Çatışmalar Gözlemevi, yılın başından bu yana ücret artışı veya kamu hizmetlerinin iyileştirilmesi gibi taleplerle 4 bini aşkın protesto eyleminin gerçekleştiğini belirtiyor.

EN SON EKLENENLER