Hastane önünde Timtik ve Ünsal için buluştular

Adalet İçin Dayanışma Platformu, ölüm orucunda bulunan ve İstanbul Adli Tıp Kurumu (ATK) raporuna rağmen tahliye edilmeyerek hastaneye kaldırılan avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal için açıklama yaptı.
Timtik’in kaldırıldığı Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi önündeki eyleme, Timtik ve Ünsal’ın yakınları, ölüm orucunda yaşamını yitiren Mustafa Koçak’ın babası Hasan Koçak, Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) üyesi avukatlar, Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Dayanışma Derneği (TAYAD) üyeleriyle çok sayıda kişi katıldı.
TAYAD üyesi Nesimi Özcan, “Hukuk yoksa sözü direnişe bırakırız dediler ve canlarını bize emanet ettiler” dedi.
Özcan, “Zorla müdahalenin sakat kalmalarına, hatta ölmelerine neden olabileceğini biliyoruz. Zorla müdahaleye maruz kalan Mustafa Koçak’ın bedenindeki 73 serum yarasından biliyoruz” diye konuştu.

‘KAÇIRILARAK HASTANEYE GÖTÜRÜLDÜLER’

Timtik ve Ünsal’ın iradeleri dışında hastanede tutulduklarına işaret eden Özcan, “İki avukat incelmiş bedenleriyle hapishane hücrelerinden kaçırılarak hastane hücrelerine getirildiler. 2 gün boyunca ne durumda olduklarını öğrenemedik. Ebru ve Aytaç’ı yaşatacağız” mesajını verdi.

‘ZORLA MÜDAHALE ÖLÜM GETİRİR’

Timtik’in dayısı Yıldırım Tenis, “Ebru 35 kilonun altına düştü. Günden güne eriyor, ölmek üzere, biz yaşamasını istiyoruz. Ne zorluklarla büyüttük, ne zorluklarla yetiştirdik. Tek isteğimiz yaşamları” diye konuştu.  
Ölüm orucunda yaşamını yitiren Mustafa Koçak’ın babası Hasan Koçak da zorla müdahalenin Timtik ve Ünsal’ın ölümüne yol açabileceğini dile getirdi.

EN SON EKLENENLER