Timtik ve Ünsal için nöbet sürüyor

Savunmaya Özgürlük Koordinasyonu, ölüm orucundaki avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal’ın durumuna dikkat çekmek amacıyla Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi önünde nöbet tuttu. Sabah saatlerinde adliye önünde bir araya gelerek nöbet tutan ailelere, Halk Evi, Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) İstanbul Temsilcisi Ümit Efe, farklı illerinden gelen avukatlar destek verdi.

TİHV İstanbul Temsilcisi Ümit Efe’nin ardından . Çağdaş Hukukçular Derneği Genel Merkez Sekreteri Nergiz Tuba Aslan basın açıklaması metnini okudu. Aslan, “Bağışıklık sistemleri oldukça zayıflamış olan meslektaşlarımız, pandemi hastanesi olan ve yüksek risk altında olduğu belirtilen hastanelerde zorla tutulmakta, ciddi anlamda yaşamları tehlikeye atılmaktadır. Meslektaşlarımız bu koşullarda yaşamsal risk altında iken, ‘pandemi’ en temel haklarının kısıtlanmasına gerekçe yapılmıştır” diye konuştu.

Meslektaşlarının taleplerinin tedavi değil, adil yargılama olduğunu vurgulayan Aslan, Malta Bildirgesi’ne işaret etti.

Aslan, “Uyarıyoruz; meslektaşlarımıza rızaları dışında bir tıbbi müdahalede bulunulması açıkça suçtur” dedi, tüm meslektaşlarına ve kamuoyuna çağrıda bulundu.

Basın açıklamasının ardından Urfa, Antep, Adana ve Ankara barolarından avukatlar ile Özgürlük İçin Hukukçular (ÖHD), Halkevleri, TİHV’den temsilciler kısa konuşmalar yaptı.

NÖBET EYLEMİNE ÇAĞRI

ÖHD avukatlarından Sinan Zincir, herkesi Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Bakırköy Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma hastanesine önünde yapılacak nöbet eylemlerine çağırdı.

Açıklamanın ardından avukatlar ATK raporunu rağmen Timtik ve Ünsal hakkında İstanbul 37’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği karara itiraz etti. İstanbul 38’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ne dilekçe verildi. yapılacak açıklamaya katılmak için yola çıktı.

MERSİN

Mersin Barosu, Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD) ve Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD), Mersin Adliyesi önünde Adalet Nöbeti tuttu.

ÖHD Mersin Şube Eşbaşkanı Hoşyar Sarıyıldız, Timtik ve Ünsal’ın yaşamlarının tehlike altında olduğunu belirterek, tahliye edilmelerini istedi.

EN SON EKLENENLER