Ünsal’dan mesaj: Haklı olanlara boyun eğdirecek güç yoktur!

Adli Tıp Kurumu’nun (ATK) “ cezaevinde kalamaz” raporuna rağmen tahliye edilemeyen ölüm orucundaki avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal’ın iradeleri dışında 6 gündür hastane tutulmaları protesto edildi.

İstanbul Barış Anneleri İnisiyatifi çağrısıyla yapılan açıklama, 215 gündür ölüm orucunda olan avukat Ebru Timtik’in tutulduğu Bakırköy Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin önünde gerçekleşti.

Polis ablukası altında yapılan açıklamada, Barış Anneleri ve TAYAD’lı Aileleri ön saflarda yerini aldı. Sık Sık, “Bijî bexwedana zindana”, “ Yaşasın devrimci dayanışma”, Direne diren kazanacağız” sloganlarının atıldığı eylemde ilk konuşmayı Barış Annesi Güler Buğday tarafından yapıldı.

Konuşmasını Kürtçe yapan Buğday,25 yıldır barış için mücadele ettiklerini ifade ederek, “Nerede adaletten bahsediliyorsa barış anneleri olarak biz oradaydık. Nerede bir savaş ve çatışma varsa onu durdurmak için biz oradaydık. Şimdi de yıllardır bizi mahkeme salonlarında savunan avukatların adalet talebi için buradayız” dedi.

‘ADALET HERKESE İÇİN GEREKLİ’

Avukatların adaletten başka bir şey talep etmediğini hatırlatan Buğday, bu taleplerinin bir an önce karşılanmasını ve serbest bırakılmalarını istediklerini söyledi.

Türkiye’de barışın ve adaletin sağlanması için çok sayıda insanın bedenini ölüme yatırdığına işaret eden Buğday, “Barış ve adalet sadece Kürtler ve solcular için değil herkes için gereklidir. Onarın talepleri karşılanıncaya kadar herkesin mücadele etmesi gerekiyor” diye konuştu.

‘ÇOCUKLARIN ÖLMESİNE TAHAMMÜLÜMÜZ YOK’

Ardından söz alan Barış Annesi Sultan Bozkurt, açlık grevleri ve ölüm oruçlarını çok iyi bildiklerini 1,5 yıl önce çocuklarının savaşın son bulması ve İmralı tecridinin kaldırılması için açlık grevi yaptığını anımsattı.

Başka çocukların ölmesine tahammüllerinin olmadığını vurgulayan Bozkurt, avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal’ın sadece adalet talep ettiğini; bu taleplerinin bir an önce yerine getirilmesi gerektiğini kaydetti.

ATK’nin her iki avukat için “Cezaevinde kalamaz” raporu verdiğini hatırlatan Bozkurt, ATK raporu dikkate alınıp avukatların bir an önce serbest bırakılmasını istedi.

ÜNSAL’DAN MESAJ : HAKLI OLANLARA BOYUN EĞDİRECEK GÜÇ YOKTUR

TAYAD adına söz alan İsmail Kara ise, zorla tutulduğu Halkalı Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde adil yargılanma talebiyle 184 gündür ölüm orucunda olan Avukat Aytaç Ünsal’ın gönderdiği mesajı okundu.

Ünsal mesajı şöyle: “ Ucuz oyunlarıyla irademizi kıramayacaklar, bize boyun eğdirmeyecekler. Haklı olanlara boyun eğdirecek güç yoktur; biz hakkımız olanı istiyoruz. Tüm halkımız için adil yargılanma hakkımızı alacağız. Hastane önünde, evlerinde, meydanlarda bizi bekleyen, düşünen herkesi yanımızda hissediyorum; hepinizi çok seviyorum. Mutlaka kazanacağız.”

TİMTİK’İN DAYISINDAN KILIÇDAROĞLU’NA: ARTIK SESİMİZİ DUYUN !

Avukat Ebru Timtik’in dayısı Yıldırım Deniz ise duyarlılık çağrısını yenileyerek, “Çocuklarımız adalet istiyor. Onların başka bir talebi yok. Buradan devlete sesleniyorum çocuklarımızı bırakın bizi alın onların cezasını biz çekelim. Eğer çocuklarımız suçluysa onları adil yargılayın. Çocuklarımızın artık etleri değil kemikleri eriyor. Onları yaşatmak istiyoruz” diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na seslenen Deniz, “Adalet için Ankara’dan İstanbul’a yürüdün bizim çocuklarımızda adalet istiyor onların sesini artık duyun. Neden bir şey demiyorsunuz artık sesinizi çıkarın bir daha bizden nasıl oy isteyeceksiniz. Çocuklarımızı yaşatmak istiyoruz artık yeter” ifadelerini kullandı.

TAHLİYE BAŞVURUSU REDDEDİLDİ

Adalet için Dayanışma Platformu adına söz alan Sevilay Derman da meslektaşlarının derhal serbest bırakılmasını isteyerek, gelişmelerin takipçisi olacaklarını söyledi.

Öte yandan avukatların meslektaşları Timtik ve Aytaç’ın tahliye edilmesi için bugün 37. Ağır Ceza Mahkemesi’ne yaptığı başvuru reddedildi. Dosya 38. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.

EN SON EKLENENLER